Recept zoekresultatenGevulde vis met chermoula
Delhaize logo
  • Gevulde vis met chermoulaA

Gevulde vis met chermoula

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Overig
Hoofdgerecht
Gevulde vis met chermoulaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 visfilets (bijv. sardienen, forel … )
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 koffielepel pimentpoeder
  • 1 stokbrood op oude wijze
  • 2 eetlepels korianderpoeder
  • 1 kl gemberpoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 ui
  • 30 g verse koriander
  • 30 g verse munt
  • 1 bot platte peterselie
  • 2 lente-uitjes
  • 2 citroenen
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min + 10 min gaartijd

  1. Snijd 1 citroen in schijfjes en leg even apart. Houd enkele verse kruiden apart voor de afwerking. Pel de ui en snijd grof. Pluk de blaadjes van de peterselie, munt en koriander en mix ze in een blender met het sap en de zeste van de resterende citroen, de ui en de droge kruiden. Mix tot een gladde puree, voeg een lepel olijfolie en een lepel water toe indien nodig. Kruid met zout.
  2. Verwarm de oven voor op 220°C.
  3. Vouw de vis open en vul hem met de groene puree. Vouw de vis dubbel en bind hem vast met een touwtje. Bedek de bakplaat met een vel bakpapier en schik de vis erop. Leg een schijfje citroen en wat groene kruiden op elke filet. Maak de lente-uitjes schoon, snijd grof en strooi over de vis. Besprenkel de visjes met enkele druppels olijfolie en kruid met zout. Gaar in de voorverwarmde oven gedurende 5 à 10 min.
  4. Haal de visfilets uit de oven en overgiet ze met hun bakvocht. Serveer ze warm met enkele sneetjes stokbrood.

Kooktip

De strakke techniek: opbinden. Bind vlees, vis of groente op om de natuurlijke vorm te behouden en extra smaken maximaal in contact te brengen met het hoofdingrediënt. Bind niet te strak, zodat je ingrediënt niet breekt tijdens het garen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 453; energie (kCal): 108; vetten (g): 2,8; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 7,3; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 13,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 673,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gevulde vis met chermoulaA