Recept zoekresultatenGevulde venkel
Delhaize logo
  • Gevulde venkel

Gevulde venkel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Gevulde venkel

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 sneden brood
  • 2 tomaten
  • 1 bosje platte peterselie
  • 50 g pittige kaas (bijvoorbeeld oude kaas of parmezaan)
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • peper
  • 10 ontpitte zwarte olijven
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 venkelknollen

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd van elke venkel de twee buitenste rokken los en kook ze 5 minuten in gezouten water.
  3. Snijd de rest van de venkel in kleine stukjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de tomaten in stukjes.
  4. Stoof de venkelblokjes aan met wat olijfolie.
  5. Voeg de knoflook toe en even later de tomatenstukjes. Laat stoven tot het meeste vocht verdampt is.
  6. Hak de kappertjes en de olijven en voeg ze samen met de pijnboompitten toe.
  7. Hak de peterselie en roer de helft door de venkel. Kruid met peper en zout.
  8. Maal of hak de kaas en het brood en vermeng ze met de rest van de peterselie.
  9. Vul de venkelrokken met het venkelmengsel, plaats ze op een ingevette ovenschaal en bestrooi ze gul met het broodmengsel.
  10. Bak de venkel 20 minuten in de oven.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Lente
Hoofdgerecht
  • Gevulde venkel