Gevulde venkel
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
3 op 5Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 sneden brood
- 2 tomaten
- 1 bosje platte peterselie
- 50 g pittige kaas (bijvoorbeeld oude kaas of parmezaan)
- 4 eetlepels pijnboompitten
- peper
- 10 ontpitte zwarte olijven
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 venkelknollen
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd van elke venkel de twee buitenste rokken los en kook ze 5 minuten in gezouten water.
- Snijd de rest van de venkel in kleine stukjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de tomaten in stukjes.
- Stoof de venkelblokjes aan met wat olijfolie.
- Voeg de knoflook toe en even later de tomatenstukjes. Laat stoven tot het meeste vocht verdampt is.
- Hak de kappertjes en de olijven en voeg ze samen met de pijnboompitten toe.
- Hak de peterselie en roer de helft door de venkel. Kruid met peper en zout.
- Maal of hak de kaas en het brood en vermeng ze met de rest van de peterselie.
- Vul de venkelrokken met het venkelmengsel, plaats ze op een ingevette ovenschaal en bestrooi ze gul met het broodmengsel.
- Bak de venkel 20 minuten in de oven.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Lente
Hoofdgerecht