Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGevulde tomaten
Delhaize logo
  • Gevulde tomatenA

Gevulde tomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegan
Overig
Hoofdgerecht
Gevulde tomatenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 grote tomaten
  • 1 bosje dille
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • paprikapoeder
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 150 g ronde korrelrijst
  • 1 ui

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,31 €/kg
    €3,29
  • Dille
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Kruiden | Paprika | Zacht | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pijnboompitten Bio
    120 gr
    49,08 €/kg
    €5,89
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Spoel de rijst met koud water. Kook hem 10 minuten in kokend gezouten water, of volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken.
    3. Snipper de knoflook en de ui, fruit ze glazig in een scheutje olijfolie. Laat afkoelen. Hak de dille fijn. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Snijd een hoedje van de tomaten en haal ze voorzichtig leeg. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
    4. Vermeng in een grote schaal de rijst met de knoflook, uisnippers, dille, pijnboompitten en tomatenblokjes. Kruid met zout en ½ koffielepel paprikapoeder. Vul de tomaten met het mengsel. Zet de hoedjes er weer op. Besprenkel met olijfolie en bak de tomaten 30 minuten in de oven.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 506; energie (kCal): 120; vetten (g): 4,8; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 16,4; suikers (g): 3,2; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 281,76
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegan
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Gevulde tomatenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,31 €/kg
    €3,29
  • Dille
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Kruiden | Paprika | Zacht | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Pijnboompitten Bio
    120 gr
    49,08 €/kg
    €5,89