Recept zoekresultatenGevulde paprika
Delhaize logo
  • Gevulde paprikaA

Gevulde paprika

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gevulde paprikaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 witte ui
  • 1/2 koffielepel Espelette-piment
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ei
  • 2 sneetjes Bayonneham
  • 400 g ongekruid varkenskalfgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 4 rode paprika's

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Witte uien | Netje
    400 gr
    2,48 €/kg
    €0,99
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Bayonneham | Sneden
    120 gr
    27,08 €/kg
    €3,25
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 60 min.

    1. Leg de paprika’s op een schotel en zet ze onder de hele grill van de oven en draai ze regelmatig. Leg ze op een bord wanneer de schil aan alle kanten zwart is en sluit hermetisch af; laat volledig afkoelen.
    2. Hak de ui en de look fijn. Giet 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit deze mengeling gedurende 5 minuten al roerend op een zacht vuur.
    3. Giet in een diep bord. Voeg het vlees, de gehakte peterselie, de fijngesneden ham en het ei toe. Kruid met peper en zout en voeg een mespuntje Espelettepeper toe en meng.
    4. Haal de zwarte schil van de paprika’s. Snij er voorzichtig het hoedje van en verwijder de zaadjes. Vul de paprika’s met de vleesmengeling. Leg ze op een ovenschotel, overgiet met 2 eetlepels olijfolie en 10 cl water. Zet gedurende 30 minuten in de oven.
    5. Serveer de paprika’s met rijst en een groene salade.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 546; energie (kCal): 131; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 2,9; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 412,78
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Andere
    Overig
    Overig
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Gevulde paprikaA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Witte uien | Netje
    400 gr
    2,48 €/kg
    €0,99
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Bayonneham | Sneden
    120 gr
    27,08 €/kg
    €3,25