Recept zoekresultatenGevulde paprika’s met gehakt en chorizo
Delhaize logo
  • Gevulde paprika’s met gehakt en chorizo

Gevulde paprika’s met gehakt en chorizo

Duur

30-60 min.

Score

Nog niet beoordeeld
Gevulde paprika’s met gehakt en chorizo

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g gemengd gehakt varken - rund
  • 60 g chorizo extra zacht
  • 4 groene paprika's
  • 1 sjalot
  • 1 bio courgette
  • 1 tros kerstomaten
  • 1 knoflookteen
  • 75 g cheddar kaas
  • 6 el olijfolie
  • 4 takjes platte peterselie
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Paprikamix
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    4,38 €/kg
    €2,19
    F2020122400074000000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2015060500309010000
  • Courgette | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    F2020032400055530000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    F1986053100316200000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min.

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Spoel de paprika’s en zet ze met het steeltje naar boven. Snijd de paprika 2 cm onder het steeltje door en haal het hoedje eraf. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Zet de papri-ka’s in een ovenschaal en gaar ze 15 minuten in de oven op 180°C.
    3. Pel en snijd ondertussen de sjalot en de look fijn. Verwarm de helft van de olijfolie in een pan en stoof de sjalot en de look. Snijd de courgette in brunoise en voeg deze toe. Kruid met peper zout en provençaalse kruiden. Laat verder stoven tot wanneer de courgette gaar is.
    4. Snijd de chorizo in blokjes. verwarm de rest van de olijfolie en bak het gehakt en de chorizo. Kruid met peper, zout en provençaalse kruiden.
    5. Spoel de kerstomaatjes en halveer ze. Voeg ze toe aan het gehakt en laat ze verder mee-garen. Voeg daarna het vlees bij de groenten. Hak de peterselie en voeg ze toe met de rest van de groenten toe en meng er de cheddar kaas onder.
    6. Haal de paprika’s uit de oven en vul ze met de mengeling. Verdeel er nog een beetje kaas over en zet nog 10 minuten in de oven.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    • Gevulde paprika’s met gehakt en chorizo

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Paprikamix
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    4,38 €/kg
    €2,19
    F2020122400074000000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,18 €/kg
    €1,59
    F2015060500309010000
  • Courgette | 1Stuk
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    F2020032400055530000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    F1986053100316200000