Recept zoekresultatenGevulde kipfilets met tapenade van zwarte olijven en zongedroogde tomaten
Delhaize logo
  • Gevulde kipfilets met tapenade van zwarte olijven en zongedroogde tomaten
    B
Gevulde kipfilets met tapenade van zwarte olijven en zongedroogde tomatenB

Gevulde kipfilets met tapenade van zwarte olijven en zongedroogde tomaten

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 kipfilets
  • 8 grote sjalotten
  • 800 g aardappelen
  • 100 g tapenade van zwarte olijven
  • 100 g tapenade van zongedroogde tomaten
  • 30 g pistachenoten
  • 50 g geraspte Parmigiano
  • 3 e.l. olijfolie
  • 70 g boter
  • 1 snufje cayennepeper
  • peper
  • 4 kipfilets
  • 8 grote sjalotten
  • 800 g aardappelen
  • 100 g tapenade van zwarte olijven
  • 100 g tapenade van zongedroogde tomaten
  • 30 g pistachenoten
  • 50 g geraspte Parmigiano
  • 3 e.l. olijfolie
  • 70 g boter
  • 1 snufje cayennepeper
  • peper

Begin met koken

: 40 min
1
Pel de sjalotten en snijd in fijne ringen. Zet een pan op een zacht vuur met de olijfolie en fruit de sjalotten erin. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water gedurende ± 25 min. Giet af, plet de aardappelen en voeg de gefruite sjalotten en 50 g boter toe. Kruid met peper en zout en houd warm.
2
Snijd de kipfilets in de lengte in de helft, maar snijd ze niet helemaal door zodat je een grotere platte kippenfilet krijgt. Leg ze open en bestrijk 2 kippenfilets met de helft van de tapenade van zwarte olijven. Hak de pistachenoten en strooi de helft ervan over de tapenade samen met de helft van de parmigiano. Bestrijk de andere 2 filets met de helft van de tapenade van gedroogde tomaten. Houd een beetje pistachenoten apart voor de afwerking en bestrooi met de resterende pistachenoten en de parmigiano. Rol de filets op en draai ze in een vel vershoudfolie. Sluit zeer goed af.
3
Zet een pot met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de gevulde kipfilets erin gaar gedurende 10 min. Verwijder voorzichtig de folie en bak de rolletjes nog even op in de rest van de boter zodat ze mooi goudbruin kleuren. Kruid met peper en zout en snijd ieder rolletje in plakjes.
4
Serveer de rolletjes kip met de puree van sjalot, geef er de resterende tapenades bij en werk af met de gehakte pistachenoten en de cayennepeper.
1
Pel de sjalotten en snijd in fijne ringen. Zet een pan op een zacht vuur met de olijfolie en fruit de sjalotten erin. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water gedurende ± 25 min. Giet af, plet de aardappelen en voeg de gefruite sjalotten en 50 g boter toe. Kruid met peper en zout en houd warm.
2
Snijd de kipfilets in de lengte in de helft, maar snijd ze niet helemaal door zodat je een grotere platte kippenfilet krijgt. Leg ze open en bestrijk 2 kippenfilets met de helft van de tapenade van zwarte olijven. Hak de pistachenoten en strooi de helft ervan over de tapenade samen met de helft van de parmigiano. Bestrijk de andere 2 filets met de helft van de tapenade van gedroogde tomaten. Houd een beetje pistachenoten apart voor de afwerking en bestrooi met de resterende pistachenoten en de parmigiano. Rol de filets op en draai ze in een vel vershoudfolie. Sluit zeer goed af.
3
Zet een pot met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de gevulde kipfilets erin gaar gedurende 10 min. Verwijder voorzichtig de folie en bak de rolletjes nog even op in de rest van de boter zodat ze mooi goudbruin kleuren. Kruid met peper en zout en snijd ieder rolletje in plakjes.
4
Serveer de rolletjes kip met de puree van sjalot, geef er de resterende tapenades bij en werk af met de gehakte pistachenoten en de cayennepeper.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 714; energie (kCal): 171; vetten (g): 10,7; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 0,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 793,1
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 714; energie (kCal): 171; vetten (g): 10,7; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 0,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 793,1
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip

Delhaize

Filet | Kip

600 gr

€7,80

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Peppadew tapenade

Delhaize

Peppadew tapenade

100 gr

€2,39

Peppadew tapenade

Delhaize

Peppadew tapenade

100 gr

€2,39

Pistachenoten

Delhaize

Pistachenoten

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,69

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€22,95