Recept zoekresultatenGevulde kipfilets met tapenade van zwarte olijven en zongedroogde tomaten
Delhaize logo
  • Gevulde kipfilets met tapenade van zwarte olijven en zongedroogde tomatenB

Gevulde kipfilets met tapenade van zwarte olijven en zongedroogde tomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Gevulde kipfilets met tapenade van zwarte olijven en zongedroogde tomatenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kipfilets
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 70 g boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 g geraspte Parmigiano
  • 30 g pistachenoten
  • 100 g tapenade van zongedroogde tomaten
  • 100 g tapenade van zwarte olijven
  • 800 g aardappelen
  • 8 grote sjalotten
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Extra fijne filetlapjes
    +/- 400 gr
    +/-14,65€/kg
    +/-€5,86
  • Kruiden | Peper | Cayenne
    30 gr
    98,33 €/kg
    €2,95
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Snacking Pistaches
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min

    1. Pel de sjalotten en snijd in fijne ringen. Zet een pan op een zacht vuur met de olijfolie en fruit de sjalotten erin. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water gedurende ± 25 min. Giet af, plet de aardappelen en voeg de gefruite sjalotten en 50 g boter toe. Kruid met peper en zout en houd warm.
    2. Snijd de kipfilets in de lengte in de helft, maar snijd ze niet helemaal door zodat je een grotere platte kippenfilet krijgt. Leg ze open en bestrijk 2 kippenfilets met de helft van de tapenade van zwarte olijven. Hak de pistachenoten en strooi de helft ervan over de tapenade samen met de helft van de parmigiano. Bestrijk de andere 2 filets met de helft van de tapenade van gedroogde tomaten. Houd een beetje pistachenoten apart voor de afwerking en bestrooi met de resterende pistachenoten en de parmigiano. Rol de filets op en draai ze in een vel vershoudfolie. Sluit zeer goed af.
    3. Zet een pot met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de gevulde kipfilets erin gaar gedurende 10 min. Verwijder voorzichtig de folie en bak de rolletjes nog even op in de rest van de boter zodat ze mooi goudbruin kleuren. Kruid met peper en zout en snijd ieder rolletje in plakjes.
    4. Serveer de rolletjes kip met de puree van sjalot, geef er de resterende tapenades bij en werk af met de gehakte pistachenoten en de cayennepeper.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 714; energie (kCal): 171; vetten (g): 10,7; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 8,3; suikers (g): 0,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 793,1
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Gevulde kipfilets met tapenade van zwarte olijven en zongedroogde tomatenB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Extra fijne filetlapjes
    +/- 400 gr
    +/-14,65€/kg
    +/-€5,86
  • Kruiden | Peper | Cayenne
    30 gr
    98,33 €/kg
    €2,95
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Snacking Pistaches
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55