Recept zoekresultatenGevulde kip met kruidenboter onder het vel en gevuld witloof
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:20
    B
  • Gevulde kip met kruidenboter onder het vel en gevuld witloof

Gevulde kip met kruidenboter onder het vel en gevuld witloof

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

1 op 5
Eindejaar
Hoofdgerecht
Gevulde kip met kruidenboter onder het vel en gevuld witloofB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 snuifje muskaatnoot
  • zwarte peper van de molen
  • 20 g boter, op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 1 hoevekip (1,5 kg)
  • 200 g kalfs-varkensgehakt
  • 1 kleine bussel waterkers
  • 1 feuille laurierblad
  • 1 teentje knoflook
  • 10 stengels bieslook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 snede oud brood
  • 1 takje bladpeterselie
  • 6 stronken witloof
  • 1 takje tijm
  • 120 g verse kaas, natuur
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30

  1. Verwarm de oven voor op 220°C – gas 7.
  2. Leg 6 steeltjes waterkers opzij om te versieren. Week het brood in wat water en knijp het uit.Hak de waterkers en de helft van de bieslook fijn.
  3. Plaats het brood, de waterkers, de bieslook, het kalfs-varkensgehakt, het ei, peper, zout en muskaatnoot in een kom. Meng goed.
  4. Maak de witloofbladeren voorzichtig los.
  5. Vorm 12 even grote ballen met de vulling. Rek ze uit en omhul ze voor ¾ met witloofbladeren.
  6. Mix de waterkers met de bieslook, de verse kaas en peper.
  7. Til het kippenvel voorzichtig op aan de hals. Ga er met je vingers onder om het vel los te maken van het vlees, tot aan het einde van de filets. Til ook het vel van de bouten op.
  8. Verdeel de kaasvulling tussen het vel en het vlees en wrijf langs buiten over het vel om de vulling te verspreiden.
  9. Wrijf de kip in met boter.
  10. Kruid vanbinnen en vanbuiten met peper en zout. Steek het hele lookteentje, de tijm en laurier in de kip.
  11. Leg ze in een ovenschotel. Giet er 20 cl water bij en zet ze in de oven.
  12. Verminder de temperatuur na 15 min. tot 190°C, leg het gevulde witloof bij in de schotel en laat nog 20 min. bakken.
  13. Overgiet de kip regelmatig met saus.
  14. Sauteer snel de overige witloofbladeren met de gehakte platte peterselie in 1 eetlepel olijfolie terwijl de kip in de oven staat.
  15. Snij de kip en serveer ze met het gevulde en het gesauteerde witloof.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 579; energie (kCal): 139; vetten (g): 9,3; verzadigde vetten (g): 3,5; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 10,8; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 432,85
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Eindejaar
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -05:20
    B
  • Gevulde kip met kruidenboter onder het vel en gevuld witloof