Recept zoekresultatenGevulde inktvis op mediterrane wijze
Delhaize logo
  • Gevulde inktvis op mediterrane wijze

Gevulde inktvis op mediterrane wijze

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gevulde inktvis op mediterrane wijze

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 takjes basilicum
  • 2 takjes verse munt
  • tomatenpassata
  • 1 sjalot
  • 10 cl ontvette gevogeltebouillon
  • Peper van de molen
  • 1 mespuntje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie 1e persing
  • 1 koffielepel komijnzaadjes
  • 8 kerstomaten
  • 1 gele paprika
  • Fleur de sel
  • 4 diepgevroren, schoongemaakte inktvisarmen
  • 200 g couscous
  • 1 wortel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Verse Look
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Pel de look en de sjalot en hak fijn. Snij de kerstomaten in 4. Was de paprika, verwijder het steeltje en de pitjes en snij in blokjes van 5 mm dik. Schil de wortel en snij in blokjes van dezelfde dikte. Bewaar 4 plukjes basilicum voor de versiering. Rits de rest van de takjes en hak fijn. Pluk de munt van de takjes en hak fijn. Doe al deze ingrediënten in een kookpan met de gevogeltebouillon. Laat koken tot de wortelblokjes gaar zijn (maar nog licht beetgaar).
    2. Doe de couscous intussen in een platte schotel. Voeg de olijfolie en de komijn toe en maak de korrels los. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de schotel en overgiet met kokend water. Laat 5 min. opzwellen zonder aan te raken. Roer los met een vork. Doe bij de groentebereiding en meng tot een homogeen geheel. Breng naar believen op smaak met peper en zout.
    3. Laat de inktvisarmen ontdooien en spoel schoon (verwijder al het kraakbeen binnenin). Vul elke inktvisarm met 1/4 van de bereiding en maak dicht met een tandenstoker. Leg op een bord en bedek met plasticfolie. Zet 2 min. in de microgolfoven. Zet minimum 1 uur (de bereiding zal harder worden) in de koelkast.
    4. Snij net voor het opdienen elke inktvisarm in schijfjes en verdeel over de borden. Werk af met een streepje passata en een takje basilicum. Dien heel koel op.

    Kooktip

    • ls je de dag ervoor begint met de bereiding, kan je de couscous vervangen door bulgur, dat een nachtje moet weken om zacht te zijn.
    • Een gezond extraatje:
      Goed evenwicht tussen eiwitten, vetten en koolhydraten. In deze bereiding zit slechts 1,5 g verzadigde vetzuren: het hart en de bloedvaten zullen dit kunnen smaken!
    • De "plus" op voedingsgebied:
      Een lekker fris en vers gerecht om van te smullen op een terrasje om helemaal in de vakantiesfeer te komen.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Gevulde inktvis op mediterrane wijze

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Verse Look
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Olijfolie | Extra vierge | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar