Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGevulde groene kool met lamsvlees
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:00
    A
  • Gevulde groene kool met lamsvlees

Gevulde groene kool met lamsvlees

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gevulde groene kool met lamsvleesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g lamsgehakt
  • Peper van de molen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 2 koffielepels gemalen koriander
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 1/2 bot platte peterselie
  • 20 g verse koriander
  • 1 grote ajuin
  • 1 bussel lente-uitjes
  • 1 groene kool
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 30 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak de vulling klaar: pel de ajuin(en) en hak het fijn. Pluk de blaadjes van de platte peterselie en hak ze samen met de koriander in grove stukjes. Meng het lamsgehakt met de ajuin, de verse en gemalen kruiden, peper en zout.
  3. Maak grote bladeren los van de kool (ongeveer een tiental voor 4 porties). Blancheer ze 2-3 min. in een grote hoeveelheid gezouten kokend water om ze zacht te maken. Koel ze af met ijskoud water.
  4. Hak het wit en het zachte groene deel van de lente-uitjes in grove stukjes. Stoof ze in een pan met de helft van de olie en voeg de tomaten toe. Laat 5 min. sudderen en breng op smaak.
  5. Giet de saus in een grote ovenschotel. Laat de koolbladeren uitdruipen, verwijder de dikke centrale nerf en rol de vulling in de bladeren (je kunt de pakketjes eventueel dichtbinden ook al is dat niet echt nodig). Leg ze 1 voor 1 in de ovenschotel (8 tot 10 stuks).
  6. Giet er een scheutje olijfolie over, kruid bij en laat 30 min bakken in de oven. Bedek de schotel met aluminiumfolie na 15 min.
  7. Goed warm opdienen met rijst met gegrilde ajuin en amandelen.

Kooktip

Niet zo zeker van je roltechniek? Bind de koolrolletjes dan samen met een stukje keukentouw.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 383; energie (kCal): 92; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 1,8; vezels (g): 2; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 600,76
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Winter
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -04:00
    A
  • Gevulde groene kool met lamsvlees