Belangrijk bericht:: Door werken zal uw afhaalpunt in Ath uitzonderlijk gesloten zijn op 20 Augustus. Bedankt voor uw begrip.  
Terug

Gevulde forel met kruiden en zoete aardappel

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

You have already rated this[NL]

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Barbecue
  • Seizoen: Zomer

Dit recept versturen

Gevulde forel met kruiden en zoete aardappel
Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 5 bieslooksprietjes
  • 2 takjes dragon of basilicum (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 4 forellen (bio)
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 7 eetlepels olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 2 onbehandelde citroenen (bio)
  • peper, zout
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • 4 zoete aardappelen
  • peper en zout
Gevulde forel met kruiden en zoete aardappel
Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze overlangs in plakjes van 1 cm. Kwast ze aan beide kanten royaal in met olijfolie, kruid met peper en zout. Leg de aardappelen op de barbecue, ongeveer 7 minuten per kant. Houd ze warm.
  2. Boen de citroenen schoon met warm water. Dep goed droog en snijd ze in fijne plakjes. Pluk de blaadjes van de peterselie en de dragon en zet even opzij. Hak de takjes grof.
  3. Spoel de forellen met koud water en dep ze droog. Kerf het vel met een scherp mes aan beide kanten schuin in. Kruid de buikholte met peper en zout. Vul de vissen met plakjes citroen, de takjes peterselie en dragon en een blaadje laurier. Kwast ze in met olijfolie, kruid met peper en zout.
  4. Bevestig de forellen in een visrooster en rooster ze 6 tot 8 minuten per kant.
  5. Hak de blaadjes van de peterselie en de dragon fijn. Snipper de bieslook. Vermeng de kruiden met 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel sojasaus en een snuifje peper.
  6. Verdeel de forellen naar smaak in filets en serveer ze met de zoete aardappeltjes. Lepel er wat van de kruidensaus bij.

Nutritionele informatie

Energie: 434 kcal

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst