Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGevulde champignons « land en zee »
Delhaize logo
  • Gevulde champignons « land en zee »A

Gevulde champignons « land en zee »

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Lunch
Gevulde champignons « land en zee »A

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 150 g diepgevroren scampi’s
  • 1 grote ui
  • 1 ei
  • 8 grote champignons om te vullen (500 g)
  • 200 g kabeljauwfilet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 20 g paneermeel
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Champignons | Wit
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
    Afhaling vanaf 16/01
  • Begin met koken

    1. Verwarm 2/3 van de olie in een grote braadpan en bak er de gesnipperde ui in aan. Dek af en laat 10 min. stoven op zacht vuur.
    2. Pel ondertussen de ontdooide scampi’s en snij ze in stukken (je hebt er 100 g netto van nodig voor 4 porties). Breek de steeltjes uit de champignons en hol de hoedjes een beetje uit met behulp van een aardappelboor. Zet opzij.
    3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    4. Doe de in stukken gesneden kabeljauw bij de ui en laat 2 min. op zacht vuur bakken. Voeg de scampi’s toe en laat nog 2 min. bakken.
    5. Laat de bereiding uitlekken, doe ze in de beker van de hakmolen. Voeg het ei toe, de peterselie, peper en zout. Laat draaien tot een homogeen mengsel. Voeg het paneermeel toe (laat nog een beetje over voor het bakken), meng en breng op smaak.
    6. Vul de champignonhoedjes rijkelijk met deze bereiding en leg ze in een met olie ingesmeerde ovenschaal. Bestrooi met een beetje paneermeel en laat goudbruin bakken in de oven gedurende 15 min.
    7. Serveer warm als voorgerecht met een slaatje.

    Kooktip

    Je kan gewone Parijse champignons op dezelfde manier bereiden en ze serveren als borrelhapje. Verminder dan de baktijd een beetje.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 524; energie (kCal): 125; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 11,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 205,5
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Lunch
    • Gevulde champignons « land en zee »A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Champignons | Wit
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
  • Kabeljauwhaasje | IJsland
    +/- 325 gr
    +/-28,35€/kg
    +/-€9,21
    Afhaling vanaf 16/01