Recept zoekresultatenGevulde appelen 'Amandine' met gedroogd fruit
Delhaize logo
  • 00:00
    -02:49
    D
  • Gevulde appelen 'Amandine' met gedroogd fruit

Gevulde appelen 'Amandine' met gedroogd fruit

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Dessert
Gevulde appelen 'Amandine' met gedroogd fruitD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 8 stevige zurige appelen
  • 200 g gemengde droge vruchten: pistachenoten, amandelen, hazelnoten, sesamzaadjes, cashewnoten
  • 4 eieren
  • 100 g zoute boter
  • 100 g rietsuiker
  • 200 g amandelpoeder
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 mespunt gemalen kaneel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Appels | Elstar | Verpakt
    800 gr
    2,61 €/kg
    €2,09
  • Studentenhaver | Maxi pack
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Boter | Gezouten
    250 gr
    12,76 €/kg
    €3,19
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 40 min baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Meng de eieren, kaneel, amandelpoeder, de rietsuiker en de boter tot een homogene crème. Smeer deze crème op de bodem van een grote ovenschotel.
    3. Verwijder het klokhuis van de appelen zonder ze te schillen en duw ze in de amandelcrème.
    4. Hak de droge vruchten in grove stukjes. Meng ze goed met de honing en garneer er de binnen- en bovenkant van de appelen mee. Laat 40 min in de oven bakken totdat de appelen zacht zijn en het amandeldeeg mooi opgesteven is.
    5. Dien lauw op met wat gearomatiseerde plattekaas of een bolletje vanille-ijs.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1674; energie (kCal): 402; vetten (g): 25,4; verzadigde vetten (g): 8,3; koolhydraten (g): 31,5; suikers (g): 19,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 439,79
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Overig
    Herfst
    Dessert
    • 00:00
      -02:49
      D
    • Gevulde appelen 'Amandine' met gedroogd fruit

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Appels | Elstar | Verpakt
    800 gr
    2,61 €/kg
    €2,09
  • Studentenhaver | Maxi pack
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Boter | Gezouten
    250 gr
    12,76 €/kg
    €3,19