Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGevulde aardappelen met ham
Delhaize logo
  • Gevulde aardappelen met ham

Gevulde aardappelen met ham

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Gevulde aardappelen met ham

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g gekookte ham
  • 1/2 bussel bieslook
  • 1 kg grote kruimige bioaardappelen
  • 2 dl room
  • 70 g geraspte gratinkaas
  • 1 eetlepel mosterd van Dijon
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
  • Slaatje :
  • 250 g geraspte wortelen
  • 1 mix babysla ‘Hart van Salade’
  • 8 eetlepels mosterdvinaigrette

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Achterham 5 sneden + 5 sn  gratis
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bieslook 20g
    20 gr
    52,50 €/kg
    €1,05
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg€4,49
    1,69 €/kg
    €3,37
  • Room  35%
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Kook de ongeschilde aardappelen in de microgolfoven: leg ze in een cirkel in een grote ronde schaal, prik er een paar keer in met een vork, dek af en kook 7 min. op 900 W. Draai ze om (de uiteinden die eerst aan de buitenkant lagen, leg je nu aan de binnenkant) en kook nog eens 4 min. Ze moeten nog wat stevig blijven. Laat ze 5 min. afkoelen.
    2. Verwarm de oven voor op 180° C. Hak de ham en de bieslook fi jn.
    3. Snijd de aardappelen horizontaal doormidden en hol ze met een parisiennelepel uit tot een ‘schelp’ (± 5 mm dik). Schik ze in een grote ingeoliede ovenschaal. Prak de aardappelmassa fi jn met room en mosterd. Voeg de ham en ¾ van de bieslook toe en kruid naar wens. Vul de lege aardappelhelften op met deze vulling en strooi er wat geraspte kaas over. Bak 20 min. in de oven tot ze goudbruin zijn.
    4. Meng alle ingrediënten voor het slaatje en serveer het bij de gevulde aardappelen, die je bestrooit met de overgebleven bieslook.

    Tip
    Je kan de aardappelen ook stomen. Dan is de kooktijd minstens dubbel zo lang ten opzichte van de microgolfoven.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 679/163 ; Vetten (g): 10,2 ; Verzadigde vetzuren (g): 4,3 ; Koolhydraten (g): 11,2 ; Suikers (g): 2,1 ; Vezels (g): 1,5 ; Eiwitten (g): 5,6 ; Zout (g): 0,8 ; Energie (kcal per portie): 605 ; Nutri-score: C
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Gevulde aardappelen met ham

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Achterham 5 sneden + 5 sn  gratis
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bieslook 20g
    20 gr
    52,50 €/kg
    €1,05
  • Aardappelen bloemig | Bio
    2 kg
    2,25 €/kg€4,49
    1,69 €/kg
    €3,37
  • Room  35%
    Dit product is niet meer beschikbaar