Recept zoekresultatenGevuld kalkoengebraad met saus van esdoornsiroop en sinaasappel
Delhaize logo
  • Gevuld kalkoengebraad met saus van esdoornsiroop en sinaasappel
    A
Gevuld kalkoengebraad met saus van esdoornsiroop en sinaasappelA

Gevuld kalkoengebraad met saus van esdoornsiroop en sinaasappel

Makkelijk
< 30 min.
1/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 gebraad van kalkoenborstfilet (niet opgebonden) van ong. 1 kg
  • 180 g varkens- en kalfsgehakt, niet gekruid
  • 3 zachte, gedroogde vijgen
  • 4 zachte, gedroogde abrikozen
  • 1 kleine sjalot
  • 4 el melk
  • 1 zachte, kleine sandwich (35 g)
  • 4 sinaasappelen
  • 10 cl ahornsiroop
  • specerijenmix voor speculaas
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • peper
  • boter
  • 1 gebraad van kalkoenborstfilet (niet opgebonden) van ong. 1 kg
  • 180 g varkens- en kalfsgehakt, niet gekruid
  • 3 zachte, gedroogde vijgen
  • 4 zachte, gedroogde abrikozen
  • 1 kleine sjalot
  • 4 el melk
  • 1 zachte, kleine sandwich (35 g)
  • 4 sinaasappelen
  • 10 cl ahornsiroop
  • specerijenmix voor speculaas
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el express bindmiddel voor bruine sauzen
  • peper
  • boter

Begin met koken

: 25
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Verkruimel de sandwich en overgiet met de melk.
3
Doe het gehakt in een kom, voeg de fijngesnipperde sjalot toe, de in kleine blokjes gesneden vijgen en abrikozen, de peterselie, de mix voor speculoos, de in melk geweekte sandwich, peper en zout. Kneed tot een gladde vulling.
4
Leg het gebraad op een plank en maak oppervlakkige, kruisgewijze inkervingen om een vlak vierkant te bekomen. Kruid met peper en zout. Maak een lange worst van de vulling en leg deze in het midden van het gebraad.Vouw de kanten naar boven toe en bind vast met keukentouw.
5
Leg het gebraad in een ovenschotel en besmeer het met gesmolten boter, voeg peper en zout toe. Meng het sinaasappelsap (40 cl) met de ahornsiroop. Doe de helft in een steelpan, de rest in een kannetje en giet een beetje op het gebraad. Zet het vlees gedurende 1 uur in de oven, en bedruip het elke 10 min. met het sap uit het kannetje.
6
Laat de saus in de pan 10 min. heel zacht sudderen. Zet dan opzij.
7
Leg het gebraden vlees op een plank en doe het braadvocht bij in de steelpan. Bestrooi met het bindmiddel, breng op smaak en laat zacht sudderen. Verwijder ondertussen het touw en snij het vlees in plakken.
8
Serveer heel warm met de saus. Lekker met seizoensgroenten zoals wortelen, rapen, pompoen enz.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Verkruimel de sandwich en overgiet met de melk.
3
Doe het gehakt in een kom, voeg de fijngesnipperde sjalot toe, de in kleine blokjes gesneden vijgen en abrikozen, de peterselie, de mix voor speculoos, de in melk geweekte sandwich, peper en zout. Kneed tot een gladde vulling.
4
Leg het gebraad op een plank en maak oppervlakkige, kruisgewijze inkervingen om een vlak vierkant te bekomen. Kruid met peper en zout. Maak een lange worst van de vulling en leg deze in het midden van het gebraad.Vouw de kanten naar boven toe en bind vast met keukentouw.
5
Leg het gebraad in een ovenschotel en besmeer het met gesmolten boter, voeg peper en zout toe. Meng het sinaasappelsap (40 cl) met de ahornsiroop. Doe de helft in een steelpan, de rest in een kannetje en giet een beetje op het gebraad. Zet het vlees gedurende 1 uur in de oven, en bedruip het elke 10 min. met het sap uit het kannetje.
6
Laat de saus in de pan 10 min. heel zacht sudderen. Zet dan opzij.
7
Leg het gebraden vlees op een plank en doe het braadvocht bij in de steelpan. Bestrooi met het bindmiddel, breng op smaak en laat zacht sudderen. Verwijder ondertussen het touw en snij het vlees in plakken.
8
Serveer heel warm met de saus. Lekker met seizoensgroenten zoals wortelen, rapen, pompoen enz.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 531; energie (kCal): 126; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 9,8; suikers (g): 7,8; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 14,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 661,25
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 531; energie (kCal): 126; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 9,8; suikers (g): 7,8; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 14,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 661,25
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rollade | Rozemarijn

Delhaize

Rollade | Rozemarijn

+/- 360 gr

+/-€8,17

Gehakt | Kalf

Delhaize

Gehakt | Kalf

+/- 250 gr

+/-€4,46

Vijgen | Bio

Delhaize

Vijgen | Bio

150 gr

Bio

€2,59

Abrikozen | Zacht

Delhaize

Abrikozen | Zacht

250 gr

€2,89

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Wrap | Tomato | Mozzarella

Delhaize

Wrap | Tomato | Mozzarella

215 gr

€3,99

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Esdoorn | Siroop | Bio

Maple Joe®

Esdoorn | Siroop | Bio

250 gr

Bio

€5,89

Speculaas | Traditioneel

Delhaize

Speculaas | Traditioneel

225 gr

€1,09

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,29

Reeds in je keuken

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Totaal:
+/-€36,80