Recept zoekresultatenGevogelteterrine met veenbessen
Delhaize logo
  • Gevogelteterrine met veenbessenB

Gevogelteterrine met veenbessen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Recepten voor elke dag
Bijgerechten
Gevogelteterrine met veenbessenB

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 500 g kippenborstfilets
  • 500 g kippenlever
  • 100 g gedroogde veenbessen
  • 2 sjalotjes
  • 2,3 dl room
  • 30 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 6 grote salieblaadjes

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 50 min. kooktijd

  1. Laat de veenbessen in warm water weken. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Hak het teentje knoflook, de sjalotjes en de kruiden fijn. Fruit alles samen met de levertjes op een vrij hoog vuur, in een pan met 20 g warme boter. Kruid met zout en peper. Haal van het vuur zodra de levertjes aan de buitenkant mooi dichtgeschroeid zijn, maar vanbinnen nog rauw zijn.
  3. Haal de rauwe kipfilets en de bereiding met de levertjes door de gehaktmolen. Voeg er de room, de uitgelekte veenbessen, zout en peper aan toe.
  4. Giet in een beboterde terrine en bak in de oven: eerst 30 min. zonder deksel, daarna 20 min. met deksel (gebruik aluminiumfolie als je geen terrine met deksel hebt). Laat volledig afkoelen.
  5. Serveer als voorgerecht, met uienconfituur, augurken, een slaatje …

Kooktip

Boost je terrine en giet een scheutje cognac, whisky of porto bij de levertjes terwijl je ze bakt.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 726; energie (kCal): 174; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 5,4; koolhydraten (g): 7,1; suikers (g): 5,3; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 13,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 210,54
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Recepten voor elke dag
Diner,Lunch,Aperitief
Herfst
Bijgerechten
  • Gevogelteterrine met veenbessenB