Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGestoomde paprika's met rozemarijn
Delhaize logo
  • Gestoomde paprika's met rozemarijnA

Gestoomde paprika's met rozemarijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Barbecue
Bijgerechten
Gestoomde paprika's met rozemarijnA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g zoete puntpaprika’s
  • 2 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 takjes rozemarijn
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zoete puntpaprika | 3Stukken
    270 gr
    11,07 €/kg
    €2,99
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    75 cl
    11,59 €/l
    €8,69
  • Lookbol | Netje
    75 gr
    16,67 €/kg
    €1,25
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. kooktijd

    1. Schil de paprika’s met een dunschiller, snijd ze overlangs in 2 en ontpit ze. Snijd ze nog eens in 2 en leg ze in een stoommandje, samen met de gehalveerde, gepelde teentjes knoflook. Leg de takjes rozemarijn in het water, zet er het mandje bovenop en stoom de paprika’s gedurende 40 min.
    2. Laat afkoelen en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout.
    3. Serveer bij geroosterd vlees of vis.

    Tip: Wikkel blokjes feta in de plakjes gestoomde paprika, prik er een tandenstokertje in en serveer als heerlijk aperitiefhapje!

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Barbecue
    Bijgerechten
    • Gestoomde paprika's met rozemarijnA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zoete puntpaprika | 3Stukken
    270 gr
    11,07 €/kg
    €2,99
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    75 cl
    11,59 €/l
    €8,69
  • Lookbol | Netje
    75 gr
    16,67 €/kg
    €1,25