Recept zoekresultatenGestoomde kabeljauw in koriandermayonaise met harissa
Delhaize logo
  • Gestoomde kabeljauw in koriandermayonaise met harissaA

Gestoomde kabeljauw in koriandermayonaise met harissa

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Overig
Hoofdgerecht
Gestoomde kabeljauw in koriandermayonaise met harissaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 mespunt harissa in tube
  • 4 stukken kabeljauwmoten
  • 1 bosje koriander
  • 8 soeplepels mayonaise
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • zout, peper van de molen

Begin met koken

  1. Verwijder de steeltjes van de koriander. Houd ze apart.
  2. Hak de korianderblaadjes fijn met de keukenrobot.
  3. Doe ze in een kom met de mayonaise, olie, paprika, harissa en een snuifje zout. Meng het geheel zorgvuldig.
  4. Leg de koriandersteeltjes in een stoommandje. Leg daarop de kabeljauwsneden. Kruid met zout en peper.
  5. Stoom ze 12 à 15 minuten. Leg ze op verwarmde borden en serveer de mayonaise apart.

Kooktip

Serveertip: Serveer met basmatirijst versierd met verse korianderblaadjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 698; energie (kCal): 168; vetten (g): 11,8; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 0,2; suikers (g): 0,1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 14,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 368,93
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gestoomde kabeljauw in koriandermayonaise met harissaA