Recept zoekresultatenGestoomd artisjok en zachte aïoli
Delhaize logo
  • Gestoomd artisjok en zachte aïoliA

Gestoomd artisjok en zachte aïoli

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Lunch
Gestoomd artisjok en zachte aïoliA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 10 cl olijfolie
  • 4 grote artisjokken
  • 10 cl koolzaadolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eidooier
  • 1 mespunt zeezout
  • 1 scheutje citroensap
  • Zwarte peper

Begin met koken

Bereidingstijd: Voorbereiding + kooktijd: 20 min.

  1. Verwijder de voet en de buitenste blaadjes van de artisjokken.
  2. Stoom ze 30 min.
  3. Controleer met het lemmet van een klein mes of het hart mals is.
  4. Meng ondertussen de olijfolie en de koolzaadolie.
  5. Pel de look. Verwijder de kiem en blancheer de teentjes look 3 keer in ongezouten kokend water.
  6. Plet de teentjes look in een vijzel met het zeezout.
  7. Als de look tot een fijne zalf is gestampt, doe er dan de eidooier, zwarte peper en 1 scheutje van het oliemengsel bij terwijl je constant roert.
  8. Blijf de olie er in een fijn straaltje bijgieten terwijl je voortdurend roert.
  9. Als de mayonaise stijf wordt, doe er dan het citroensap bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 631; energie (kCal): 153; vetten (g): 12,1; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): 3,4; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 631,58
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Zomer
Lunch
  • Gestoomd artisjok en zachte aïoliA