Recept zoekresultatenGestoofde wortelgroenten met gremolata
Delhaize logo
 • Gestoofde wortelgroenten met gremolataA

Gestoofde wortelgroenten met gremolata

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Salade
Gestoofde wortelgroenten met gremolataA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 5 biowortelen
 • 3 kleine biopastinaken
 • 2 bioknolselders
 • 3 el bio-olijfolie
 • Peper en zout
 • 1 biocitroen (voor de gremolata)
 • 40 g bioamandelen (voor de gremolata)
 • 1 bussel biopeterselie (voor de gremolata)
 • 1 teentje bioknoflook (voor de gremolata)

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

 1. Schil de groenten (+- 800 g netto). Snijd de wortelen en de pastinaken overlangs in 4. Snijd de knolselders in kleine partjes. Stoom alle groenten 8 à 10 min., ze moeten nog lichtjes krokant zijn.
 2. Maak intussen de gremolata: schil de citroen zo dun mogelijk en snijd de schil in fijne staafjes. Hak de amandelen en de peterselie grof, pers het teentje knoflook en meng al deze ingrediënten.
 3. Fruit de groenten op een hoog vuur met de olijfolie, in een sauteerpan of een grote braadpan. Kruid met peper en zout. Meng met de helft van de gremolata, bestrooi met de rest van de gremolata en serveer.

Tip: Superlekker in combinatie met gevogelte, wit vlees, gebraad, vis ...

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 282; energie (kCal): 68; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 2,6; vezels (g): 4,4; eiwitten (g): 2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 536,52
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Salade
 • Gestoofde wortelgroenten met gremolataA