Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGestoofde runderkarbonaden met speculaas
Delhaize logo
  • Gestoofde runderkarbonaden met speculaasA

Gestoofde runderkarbonaden met speculaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Gestoofde runderkarbonaden met speculaasA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 4 speculaas
  • 25 cl pittige rode wijn
  • 600 g magere runderkarbonaden
  • 1/2 bosje krulpeterselie
  • 1 kruidentuiltje
  • knolselderpuree (als bijgerecht)
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g wortelen
  • 1 ui

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Speculaas | Traditioneel
    225 gr
    4,40 €/kg
    €0,99
  • Côtes du Rhône Villages Rood
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Stoofvlees | Rund | Extra mager | Belgisch
    +/- 400 gr
    +/-14,35€/kg
    +/-€5,74
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Begin met koken

    1. Pel de ui en snij fijn. Doe hetzelfde met de knoflook. Schil de wortelen, was ze en snij ze in staafjes van 4 cm lang.
    2. Warm de olie op in een grote kookpan op een middelhoog vuur. Braad er het vlees in aan zodra de olie heet is en haal uit de pan. Laat de ui en de look fruiten in de braadjus. 
    3. Leg het vlees terug in de pan. Voeg de wijn, de wortelen, het water en het kruidentuiltje toe. Dek af en breng aan de kook. Laat 1u30 op een middelhoog vuur sudderen.
    4. Breng op smaak met peper en zout en voeg indien nodig een beetje water toe.
    5. Plet de koekjes tot een soort paneermeel (je kunt ze mixen om tijd te winnen). Strooi over het vlees en meng.
    6. Laat nog een tiental minuten op het vuur staan, zodat de speculaas in de saus wordt opgenomen.
    7. Kruid met peper en zout. Dien op met de knolselderpuree en bestrooi met gehakte peterselie.

    Kooktip

    • Je kan de speculaas vervangen door 2 verkruimelde sneetjes peperkoek (zonder parelsuiker) voor de 4 porties.
    • Een gezond extraatje:
      Dit copieuze en erg voedzame gerecht bevat redelijk weinig calorieën en vetten. Het vormt een goede bron van eiwitten en ijzer en is alcoholvrij, aangezien de alcohol verdampt tijdens het koken.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 377; energie (kCal): 90; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 345,15
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Winter
    Sauzen en specerijen
    • Gestoofde runderkarbonaden met speculaasA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Speculaas | Traditioneel
    225 gr
    4,40 €/kg
    €0,99
  • Côtes du Rhône Villages Rood
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Stoofvlees | Rund | Extra mager | Belgisch
    +/- 400 gr
    +/-14,35€/kg
    +/-€5,74
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29