Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGestoofde paksoi met kerstomaten
Delhaize logo
 • Gestoofde paksoi met kerstomatenA

Gestoofde paksoi met kerstomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Recepten voor elke dag
Bijgerechten
Gestoofde paksoi met kerstomatenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 4 kleine Shanghai paksoi
 • 30 g boter
 • zout en peper
 • 2 el olijfolie
 • 1/2 bosje dragon
 • 1 dl pastis
 • 400 g kerstomaten

Begin met koken

Bereidingstijd: bereiding + kooktijd 30 min.

 1. Snijd de kleine paksoi in 2 en bak ze goudbruin op een hoog vuur in een grote braadpan met boter. Breng op smaak. Voeg kerstomaten en olijfolie toe.
 2. Stoof het geheel nog 2 min. op een vrij hoog vuur en besprenkel dan met pastis. Laat kort inkoken en voeg dragon toe.

Kooktip

Dragon versterkt de anijssmaak van de pastis. Als dat te veel van het goede is voor jou, dan vervang je de dragon gewoon door basilicum of bladpeterselie .

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 278; energie (kCal): 67; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 2,2; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 298,15
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Recepten voor elke dag
Diner
Bijgerechten
 • Gestoofde paksoi met kerstomatenA