Recept zoekresultatenGestoofde haantjes met olijven en artisjokken
Delhaize logo
  • Gestoofde haantjes met olijven en artisjokkenA

Gestoofde haantjes met olijven en artisjokken

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Gestoofde haantjes met olijven en artisjokkenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 haantjes
  • zout
  • 250 g basmatirijst als bijgerecht
  • 1 blaadje laurier
  • 1/2 bosje koriander
  • 150 g groene olijven
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 20 g boter
  • 1 dl kippenbouillon
  • 2 dl droge witte wijn
  • 400 g artisjokharten (diepvries)
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 1 uur

  1. Hak de sjalotten en de knoflook fijn.
  2. Verwarm een stoofpot met de boter en de olijfolie en laat er de haantjes aan alle kanten in kleuren. Haal ze uit de pot.
  3. Voeg de sjalotten en de knoflook toe en fruit gedurende 8 min. op zacht vuur. Giet er de witte wijn en de kippenbouillon bij, breng aan de kook en zet het vuur dan zachter. Voeg de haantjes opnieuw toe, samen met de laurier, het zout en de peper. Dek af en laat nog 15 min. koken. Doe er de artisjokharten bij en laat nog 20 min. afgedekt koken. Doe de olijven en de grof gehakte koriander erbij. Laat nog 10 min. koken. Controleer tijdens het koken regelmatig of er nog genoeg vocht in de pot zit.
  4. Serveer met basmatirijst.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 634; energie (kCal): 152; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 9,2; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 938,14
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gestoofde haantjes met olijven en artisjokkenA