Recept zoekresultatenGestoofd konijn met wortelen en rozijnen
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:12
    A
  • Gestoofd konijn met wortelen en rozijnen

Gestoofd konijn met wortelen en rozijnen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Gestoofd konijn met wortelen en rozijnenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 konijn van ± 1,2 kg (versneden, zonder hoofd)
  • enkele takjes verse tijm
  • 2 eetlepels boter
  • 3 feuilles laurierblaadjes
  • 1 stuk gember
  • 1 knoflookbol
  • 1 ui
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 snee brood
  • 5,7 dl gevogeltefond (uit bokaal)
  • 60 g gepelde pistachenoten
  • 120 g gele rozijnen
  • 2,5 dl witte porto
  • 200 g jonge wortelen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Konijn | Geheel | Alternatieve kweek
    +/- 1,5 kg
    +/-11,19€/kg
    +/-€16,79
    F2010090900237130000
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077570000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
    F1986053100315100000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 40 min gaartijd

    1. Kruid de stukken konijn en bak ze aan weerskanten in de gesmolten boter in een grote braadpan.
    2. Hak ondertussen de ui, de gember en een beetje tijm. Snijd de knoflookbol horizontaal doormidden en gebruik enkel de onderste helft. Schil de wortelen.
    3. Neem de stukken konijn uit de pan en stoof de ui, knoflook, gember en tijm. Giet er na 2 min de porto over en roer de aanbaksels goed los.
    4. Leg de stukken konijn terug in de pan. Voeg de gevogeltefond, wortelen, rozijnen, laurier en de snee brood ingesmeerd met mosterd toe. Leg een deksel op de pan en laat 40 min op een heel laag pitje sudderen.
    5. Hak de pistachenoten fijn en strooi ze over het konijn.

    Kooktip


    Langzaam laten stoven

    • Langzaam laten stoven totdat het vlees van de botjes valt? Dat doe je door je tijd te nemen en het vuur niet te hard te zetten, zodat je gerecht pruttelt ('frémir') en stooft ('étuver') in plaats van te koken ('bouillir'). Probeer een constante temperatuur van 85 à 100°C aan te houden en zorg ervoor dat je vlees te allen tijde onder de vloeistof blijft. Voeg anders een beetje water of fond toe.
    • Bind je saus met een beetje bloem, een boterham of peperkoek. Een slim idee uit oma's koksmuts!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 491; energie (kCal): 117; vetten (g): 3,8; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 7,3; suikers (g): 4,6; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 11; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 841,46
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -03:12
      A
    • Gestoofd konijn met wortelen en rozijnen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Konijn | Geheel | Alternatieve kweek
    +/- 1,5 kg
    +/-11,19€/kg
    +/-€16,79
    F2010090900237130000
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
    F2021022500077570000
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
    F1986053100315100000