Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGeroosterde skrei met pestoroom
Delhaize logo
  • Geroosterde skrei met pestoroom

Geroosterde skrei met pestoroom

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

1 op 5
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Geroosterde skrei met pestoroom

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g skrei (1 stuk per persoon)
  • 50 g pijnboompitten
  • 3 potjes verse basilicum
  • 50 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 20 cl verse room
  • 1 noot boter
  • peper

Begin met koken

  1. Rooster de pijnboompitten in een pan met antikleefbodem zonder toevoeging van vetstof.
  2. Was en zwier de basilicumblaadjes droog (je hebt ongeveer 50 g nodig). Doe ze in de beker van de hakmolen en voeg de parmezaan toe, de pijnboompitten, zout, peper en ongeveer de helft van de room. Laat draaien tot een homogeen mengsel, meer of minder gemalen, volgens eigen smaak. Voeg dan de resterende room toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de boter in een pan. Bak de stukken skrei bruin aan beide kanten op een hoog vuur. Verminder het vuur en laat nog ongeveer 5 min. bakken op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.
  4. Verwarm de saus ondertussen op een zacht vuur zonder ze te laten koken.
  5. Serveer alles heel warm met gnocchi (125 g per persoon) of verse tagliatelle (60 g per persoon).

Kooktip

Het wassen en drogen van het basilicum gaat heel gemakkelijk in de slazwierder!

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Winter
Sauzen en specerijen
  • Geroosterde skrei met pestoroom