Recept zoekresultatenGeroosterde prei met tijm, groene vinaigrette met cherrytomaatjes, tempura wortels, Philadelphia met Espelette pepers en citroen
Delhaize logo
  • Geroosterde prei met tijm, groene vinaigrette met cherrytomaatjes, tempura wortels, Philadelphia met Espelette pepers en citroen

Geroosterde prei met tijm, groene vinaigrette met cherrytomaatjes, tempura wortels, Philadelphia met Espelette pepers en citroen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Geroosterde prei met tijm, groene vinaigrette met cherrytomaatjes, tempura wortels, Philadelphia met Espelette pepers en citroen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 100 g boter
  • 1 bouillonblokje
  • 5 cl ciderazijn
  • 1 citroen
  • Espelette peppers
  • 250 g kaas type Philadelphia
  • 5 g bakpoeder
  • 1 limoen
  • 10 cl olijfolie
  • peper
  • 8 preien
  • 150 g Tempura meel
  • 10 g verse tijm
  • 1 ui

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Reinig en was de preien.
  2. Schei het witte, het groene gedeelte en de wortels van elkaar en zet apart.
  3. Kook het witte gedeelte in bouillon met aromatische garnituur (knoflook, wortelen, ui, bouillonblokje) gedurende ± 10 min.
  4. Grof hakken van het groene gedeelte en voeg het toe in gezouten kokend water, voeg bakpoeder, laat 5 min. koken.
  5. Roer de kaas, voeg de tijm, peper, zout, Espelette peppers, citroen- en limoenschilfers en een beetje olijfolie aan het mengsel toe.
  6. Verwijder het witte gedeelte van de prei.
  7. Verhit de boter in een pan en voeg tijmtak, bak het witte van de prei aan alle kanten bruin. Als de groene prei gaar is, koel die snel in ijskoud water. Mix tot een gladde coulis.
  8. Bereid de tempura meel met bloem en spuitwater.
  9. Dompel de preiwortels in het deeg en zet gedurende 2-3 min. in frituurolie van 160°C.
  10. Maak de vinaigrette: emulgeer prei-coulis met cider azijn, zout, peper en olijfolie.
  11. Dresseer de borden en serveer direct.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Geroosterde prei met tijm, groene vinaigrette met cherrytomaatjes, tempura wortels, Philadelphia met Espelette pepers en citroen