Recept zoekresultatenGeroosterde prei met tijm, groene vinaigrette met cherrytomaatjes, tempura wortels, Philadelphia met Espelette pepers en citroen
Delhaize logo
  • Geroosterde prei met tijm, groene vinaigrette met cherrytomaatjes, tempura wortels, Philadelphia met Espelette pepers en citroen
Geroosterde prei met tijm, groene vinaigrette met cherrytomaatjes, tempura wortels, Philadelphia met Espelette pepers en citroen

Geroosterde prei met tijm, groene vinaigrette met cherrytomaatjes, tempura wortels, Philadelphia met Espelette pepers en citroen

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 10 g verse tijm
  • 150 g Tempura meel
  • 8 preien
  • peper
  • 10 cl olijfolie
  • 1 limoen
  • 5 g bakpoeder
  • 250 g kaas type Philadelphia
  • Espelette peppers
  • 1 citroen
  • 5 cl ciderazijn
  • 1 bouillonblokje
  • 100 g boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 10 g verse tijm
  • 150 g Tempura meel
  • 8 preien
  • peper
  • 10 cl olijfolie
  • 1 limoen
  • 5 g bakpoeder
  • 250 g kaas type Philadelphia
  • Espelette peppers
  • 1 citroen
  • 5 cl ciderazijn

Begin met koken

: 30 min.
1
Reinig en was de preien.
2
Schei het witte, het groene gedeelte en de wortels van elkaar en zet apart.
3
Kook het witte gedeelte in bouillon met aromatische garnituur (knoflook, wortelen, ui, bouillonblokje) gedurende ± 10 min.
4
Grof hakken van het groene gedeelte en voeg het toe in gezouten kokend water, voeg bakpoeder, laat 5 min. koken.
5
Roer de kaas, voeg de tijm, peper, zout, Espelette peppers, citroen- en limoenschilfers en een beetje olijfolie aan het mengsel toe.
6
Verwijder het witte gedeelte van de prei.
7
Verhit de boter in een pan en voeg tijmtak, bak het witte van de prei aan alle kanten bruin. Als de groene prei gaar is, koel die snel in ijskoud water. Mix tot een gladde coulis.
8
Bereid de tempura meel met bloem en spuitwater.
9
Dompel de preiwortels in het deeg en zet gedurende 2-3 min. in frituurolie van 160°C.
10
Maak de vinaigrette: emulgeer prei-coulis met cider azijn, zout, peper en olijfolie.
11
Dresseer de borden en serveer direct.
12
Dressez et servez sans attendre.
1
Reinig en was de preien.
2
Schei het witte, het groene gedeelte en de wortels van elkaar en zet apart.
3
Kook het witte gedeelte in bouillon met aromatische garnituur (knoflook, wortelen, ui, bouillonblokje) gedurende ± 10 min.
4
Grof hakken van het groene gedeelte en voeg het toe in gezouten kokend water, voeg bakpoeder, laat 5 min. koken.
5
Roer de kaas, voeg de tijm, peper, zout, Espelette peppers, citroen- en limoenschilfers en een beetje olijfolie aan het mengsel toe.
6
Verwijder het witte gedeelte van de prei.
7
Verhit de boter in een pan en voeg tijmtak, bak het witte van de prei aan alle kanten bruin. Als de groene prei gaar is, koel die snel in ijskoud water. Mix tot een gladde coulis.
8
Bereid de tempura meel met bloem en spuitwater.
9
Dompel de preiwortels in het deeg en zet gedurende 2-3 min. in frituurolie van 160°C.
10
Maak de vinaigrette: emulgeer prei-coulis met cider azijn, zout, peper en olijfolie.
11
Dresseer de borden en serveer direct.
12
Dressez et servez sans attendre.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Herfst
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Gist droog

Dr. oetker

Gist droog

4 x 7 gr

€2,89

Smeerkaas | Original

Philadelphia

Smeerkaas | Original

2 × 235 gr

€6,30

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Azijn | Cider

Delhaize

Azijn | Cider

50 cl

€1,59

Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Bouillon Original | Groenten | 12 Bouillonblokjes

120 gr

€2,29

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Totaal:
€31,90