Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGeroosterde kwartel met rozemarijn en druiven
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:06
    B
  • Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven

Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Geroosterde kwartel met rozemarijn en druivenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 biocitroen
  • zout
  • 1 vers laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 2 sjalotten
  • 4 schoongemaakte kwartels
  • 1 bosje rozemarijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 g pitloze blauwe Thompson-druiven
  • 8 dunne plakken biospek
  • 20 g boter
  • Zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Kaneelstokjes
    10 gr
    295,00 €/kg
    €2,95
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
  • Kruiden | Tijm
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Spoel en droog de binnenkant van de kwartels. Kruid de binnenkant met peper en zout. Snijd de citroen in de lengte in 4 kwarten. Vul elke kwartel met 1 takje rozemarijn, 1 laurierblad en een kwart citroen.
    3. Omwikkel elke kwartel met 2 plakken spek.
    4. Schil de sjalotten en snijd ze in de lengte in twee.
    5. Leg de kwartels in een geoliede schotel, voeg de sjalotten, de tijm en 10 cl water toe. Kruid met peper en zout en zet 25 minuten in de oven.
    6. Haal het vel van de druiven. Laat de boter zachtjes smelten in een pan. Voeg de druiven toe en kruid met peper en zout. Laat op een matig vuur gedurende 5 minuten kleuren.
    7. Dresseer de kwartels en de druiven op de borden. Serveer met in de oven gebakken grenaille-aardappelen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 594; energie (kCal): 142; vetten (g): 8,7; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 5,6; vezels (g): 2,7; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 369,2
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -04:06
      B
    • Geroosterde kwartel met rozemarijn en druiven

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Kaneelstokjes
    10 gr
    295,00 €/kg
    €2,95
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
  • Kruiden | Tijm
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55