Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGeroosterde kip met wortelen, sinaasappel en honing
Delhaize logo
  • Geroosterde kip met wortelen, sinaasappel en honing

Geroosterde kip met wortelen, sinaasappel en honing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Geroosterde kip met wortelen, sinaasappel en honing

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 biokip
  • 1 kg wortelen
  • 1 dikke ui
  • 2 sinaasappels
  • 1 bussel koriander
  • 4 takken rozemarijn
  • 320 g driekleurenquinoa bio
  • 4 dl water
  • 2 eetlepels honing
  • 4 el olijfolie
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 koffielepels komijn
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Bio | 1300g
    +/- 1,3 kg
    +/-10,25€/kg
    +/-€13,33
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,78 €/kg
    €0,89
    Afhaling vanaf 20/10
  • Koriander 20g
    20 gr
    52,50 €/kg
    €1,05
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de helft van de olijfolie met de helft van de komijn. Bestrijk de kip met dit mengsel en wrijf het goed in. Braad de kip 30 min. in een zeer grote ovenschaal. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en laat verder garen afhankelijk van het gewicht van de kip: reken in totaal op 1 uur gaartijd per kilo.
    2. Meng het sap van de sinaasappels met de honing, peper, zout en de resterende komijn. Schil de wortels en snijd ze in de lengte in 2 of 4. Leg ze zo’n 45 min. vóór de kip gaar is rond de kip. Overgiet de wortels en de kip met het sapmengsel, strooi er de rozemarijn over en laat verder garen in de oven. Bedruip af en toe het vlees en de wortels opnieuw met het sap.
    3. Snipper de ui en bak 5 min. op een laag vuurtje in een kleine braadpan (cocotte) met de resterende olie. Spoel de quinoa in koud water en doe hem in de braadpan bij de ui. Roer 1 min. en voeg dan het water toe (hetzelfde volume als de quinoa) en het verkruimelde bouillonblokje. Laat 10 min. sudderen en kruid naar wens. Voeg de gehakte koriander toe.
    4. Serveer de kip met de wortels en de quinoa.

    Astuce
    Zo’n 5 min. voor het einde kan je nog 150 g zwarte en/of groene olijven toevoegen aan de ovenschaal.

    Nutritionele informatie

    Voedingsstoffen per 100g bereid recept | Energie (KJ/kcal): 409/98 ; Vetten (g): 4,7 ; Verzadigde vetzuren (g): 1 ; Koolhydraten (g): 6,7 ; Suikers (g): 3,5 ; Vezels (g): 1,3 ; Eiwitten (g): 6,3 ; Zout (g): 0,2 ; Energie (kcal per portie): 733 ; Nutri-score: A
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Geroosterde kip met wortelen, sinaasappel en honing

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Bio | 1300g
    +/- 1,3 kg
    +/-10,25€/kg
    +/-€13,33
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Gele uien | Netje
    500 gr
    1,78 €/kg
    €0,89
    Afhaling vanaf 20/10
  • Koriander 20g
    20 gr
    52,50 €/kg
    €1,05