Recept zoekresultatenGeroosterde kalfsribben met chimichurri-saus, pompoen en gekarameliseerde azijnuitjes
Delhaize logo
  • Geroosterde kalfsribben met chimichurri-saus, pompoen en gekarameliseerde azijnuitjes

Geroosterde kalfsribben met chimichurri-saus, pompoen en gekarameliseerde azijnuitjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Geroosterde kalfsribben met chimichurri-saus, pompoen en gekarameliseerde azijnuitjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 dikke kalfsribben +/- 400g
  • 150 g ingelegde uien uit een pot
  • 500 g kleine (rode) pompoen
  • 1 s.l suiker
  • 40 g boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de saus en de marinade
  • 1 bosje peterselie
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 groene chilipeper
  • 1 afgestreken eetlepel suiker

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kotelet | Kalf
    +/- 170 gr
    +/-20,49€/kg
    +/-€3,48
  • Uitjes | Azijn
    190 gr
    2,11 €/kg
    €0,40
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Zachte boter | Iers
    250 gr
    13,40 €/kg
    €3,35
  • Begin met koken

    1. Voor de saus : pel en hak de ui en knoflookteentjes. Maak de chilipeper schoon en hak fijn. Was en hak de peterselie. Meng alle ingrediënten voor de marinade met 2 snuifjes zout. Bestrijk de kalfsribben met 1/3 van de marinade. Bedek met huishoudfolie en zet 4 uur in de koelkast.
    2. Was de pompoen. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
    3. Bak de blokjes pompoen 15 minuten op middelhoog vuur in een pot met 20 g boter en olijfolie. Kruid met zout en peper.
    4. Giet de kleine uien af en fruit 5 minuten op middelhoog vuur in een pan met de rest van de boter. Voeg de suiker toe en laat al roerend 8 tot 10 minuten karamelliseren op laag vuur.
    5. Haal de marinade van de ribben en grill het vlees 8 tot 10 minuten aan elke kant op middelhoog vuur.
    6. Serveer de ribbetjes met de rest van de saus, de pompoenblokjes en de babyuitjes.
    Ontdek meer recepten hier
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Geroosterde kalfsribben met chimichurri-saus, pompoen en gekarameliseerde azijnuitjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kotelet | Kalf
    +/- 170 gr
    +/-20,49€/kg
    +/-€3,48
  • Uitjes | Azijn
    190 gr
    2,11 €/kg
    €0,40
  • Suiker | Fijne korrel
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Zachte boter | Iers
    250 gr
    13,40 €/kg
    €3,35