Recept zoekresultatenGeroosterde goudbrasem met chermoula
Delhaize logo
  • Geroosterde goudbrasem met chermoula
    A

Geroosterde goudbrasem met chermoula

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Geroosterde goudbrasem met chermoulaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 citroenen
  • 1 kl gemalen komijn
  • 2 goudbrasems (400 g/stuk)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje koriander
  • 10 cl olijfolie
  • 1 el zacht pimentpoeder
  • 1 rode peper
  • zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroenen

Delhaize

Citroenen

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,35

Kruiden | Komijn

Santa Maria

Kruiden | Komijn

33 gr

€3,49

Goudbrasem

Delhaize

Goudbrasem

+/- 415 gr

+/-€7,67

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
+/-€16,95

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 2 uur marineren

  1. Spoel en dep de goudbrasems droog, snij het vel enkele keren in op de rug.
  2. Meng in een rechthoekige schaal de gehakte koriander, de geperste look, de komijn, het pimentpoeder, de fijngehakte chilipeper, het sap van de citroenen, de olijfolie en een mespuntje zout. Leg de goudbrasems in de schaal, wrijf de chermoula goed in de inkervingen. Dek af en laat 2 uur in de koelkast marineren, draai de vissen elk half uur om.
  3. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Leg de goudbrasems en de helft van de chermoula in een ovenschotel. Bak ze 20 min. in de oven. Giet er de resterende chermoula over en serveer. Je kan ze ook op de barbecue roosteren: grill ze dan 10 min. aan elke zijde, besmeer ze ondertussen regelmatig met de marinade.
  4. Serveer met een taboulé en een tomatensalade.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 787; energie (kCal): 189; vetten (g): 14; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 1,4; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 14,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 540,35
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 787; energie (kCal): 189; vetten (g): 14; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 1,4; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 14,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 540,35
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht
  • Geroosterde goudbrasem met chermoula
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroenen

Delhaize

Citroenen

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,35

Kruiden | Komijn

Santa Maria

Kruiden | Komijn

33 gr

€3,49

Goudbrasem

Delhaize

Goudbrasem

+/- 415 gr

+/-€7,67

Kruiden | Koriander | Blaadjes

Santa Maria

Kruiden | Koriander | Blaadjes

10 gr

€2,95

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
+/-€16,95