Recept zoekresultatenGeroosterde eend, puree van zoete aardappel en relish van goudbessen
Delhaize logo
  • Geroosterde eend, puree van zoete aardappel en relish van goudbessen

Geroosterde eend, puree van zoete aardappel en relish van goudbessen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Geroosterde eend, puree van zoete aardappel en relish van goudbessen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eendenborstfilet
  • 6 eetlepels olijfolie extra zuiver
  • 2 koffielepels ras el hanout
  • 1 Spaanse rode peper
  • 2 dl wildfond
  • 2 takjes (verse) tijm
  • 2 el sojasaus
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 1/2 sinaasappel (het sap)
  • 1/2 rode ui
  • 200 g physalis bio
  • 6 zoete aardappelen
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    +/- 350 gr
    +/-24,09€/kg
    +/-€8,43
    Afhaling vanaf 14/01
  • Fond | Wild
    19 cl
    6,58 €/l
    €1,25
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,60 €/l
    €4,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min

    1. Bereid de relish: snijd de fysalis in 2 en meng in een kom met 1 el gembersiroop, het fijngesneden rood pepertje en 1 takje tijm.
    2. Schil en kook de zoete aardappelen gaar in gezouten water met 1 takje tijm. Haal het takje tijm eruit, giet af en pureer in de blender met 2 el olijfolie. Kruid bij met peper en zout.
    3. Maak de saus: snijd de rode ui fijn en stoof aan in 1 el olijfolie. Voeg 2 el gembersiroop toe en laat de ui een beetje karamelliseren. Voeg 1 kl ras el hanout toe. Blus na enkele minuten met de sojasaus. Voeg de wildfond en het sinaasappelsap toe en laat inkoken.
    4. Smeer het vet van de eendenborsten in met 1 kl ras el hanout en bak rosé in de pan met 3 el olijfolie.
    5. Mix en zeef de saus.
    6. Dien op met de relish en de puree.

    Kooktip

    • Hoe weet je of het gevogelte goed gebakken is? Prik met een vork in de bovenkant van het vlees. Als het vocht dat eruit sijpelt transparant is, dan is je vlees goed gebakken!
    • Wil je nog zachter vlees? Laat je gevogelte dan een nachtje marineren vooraleer je het kookt in een bouillon.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Geroosterde eend, puree van zoete aardappel en relish van goudbessen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    +/- 350 gr
    +/-24,09€/kg
    +/-€8,43
    Afhaling vanaf 14/01
  • Fond | Wild
    19 cl
    6,58 €/l
    €1,25
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,60 €/l
    €4,65