Geroosterd fruit met vanille en gesmolten Fruité du Cap Gris-Nez
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldOverig
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 6 Porties
- 200 g Fruité du Cap Gris-Nez
- 500 g druivenmix
- 2 appels
- 6 gedroogde vijgen
- 1 vanillestok
- 1 snuifje kaneelpoeder
- 1 el rietsuiker
- 3 sneetjes rustiek wit brood
- 1 eetlepel boter
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019073100041270000
F2015032000321770000
S2017082304174280000
S2015010900012230000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min + 1u10 gaartijd
- Verwarm de oven voor op 110°C.
- Spoel de druiven en verdeel in kleine trosjes. Doe ze in een ovenschaal en laat ze een uurtje drogen in de oven zodat ze verschrompelen.
- Verhoog de oventemperatuur naar 200°C.
- Spoel de appel(en) en snijd in 4. Halveer de gedroogde vijg(en).
- Zet een pan op het vuur met wat boter en de rietsuiker. Snijd de vanillestok(ken) overlangs in 2 en voeg samen met de appelen en de vijgen toe. Laat het fruit lichtjes karamelliseren. Verdeel het fruit over een ovenschaal samen met de gedroogde druiven. Bestuif met een beetje kaneelpoeder. Snijd de kaas in stukjes en scheur de sneetjes brood. Verdeel de kaas en het brood over de ovenschaal.
- Plaats de schaal in de oven gedurende 10 min totdat de kaas gesmolten is. Serveer warm of lauw.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Overig
Herfst
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019073100041270000
F2015032000321770000
S2017082304174280000
S2015010900012230000
Laad nog 2 producten