Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGerookte makreel met Griekse pastasalade, avocado, limoen en koriander
Delhaize logo
  • Gerookte makreel met Griekse pastasalade, avocado, limoen en korianderA

Gerookte makreel met Griekse pastasalade, avocado, limoen en koriander

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Barbecue
Hoofdgerecht
Gerookte makreel met Griekse pastasalade, avocado, limoen en korianderA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 grote rauwe makrelen in zijn geheel (alternatief: tongfilet)
  • 2 avocado's
  • 2 onbehandelde citroenen
  • 1 limoen bio
  • 1 bosje koriander
  • 1 bussel dille
  • 2 takjes bladpeterselie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • 1 verse rode peper
  • 300 g Griekse pasta
  • 2 eetlepels sesamolie
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tongfilet | Noordzee
    +/- 193 gr
    +/-64,99€/kg
    +/-€12,54
    Afhaling vanaf 21/01
  • Avocado | Verpakt per 2 | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 1 u rusttijd + 35 min. roken

    1. Steek de barbecue aan.
    2. Spoel de makrelen zorgvuldig met koud water, dep droog en laat ze een uurtje rusten. Kruid de makrelen binnenin met zout.
    3. Strooi 1 ½ el houtsnippers op de bodem van het rookkistje. Vul de makrelen met enkele schijfjes citroen, enkele takjes dille en de platte peterselie en leg ze op een rooster die past in het rookkistje. Sluit het kistje af en plaats het op de rooster van de barbecue. Rook de vis gedurende 35 minuten. Haal het rookkistje van de barbecue en laat afkoelen alvorens te openen. Haal de makrelen eruit.
    4. Trek zestes van de helft van de limoen(en). Hak de blaadjes van de koriander fijn. Halveer de rode peper(s), verwijder de pitjes en snipper hem fijn. Pel de avocado's, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel de blokjes avocado('s) met het limoensap en de sesamolie.
    5. Kook de Griekse pasta gaar in een grote pot met gezouten water volgens de gaartijd op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water. Laat goed uitlekken.
    6. Meng de Griekse pasta met de limoenzeste, de koriander, de rode peper en de blokjes avocado. Kruid met zout en meng nogmaals.
    7. Fileer de gerookte makreel en serveer er de Griekse pastasalade bij.

    Kooktip

    • Extra materiaal: een rookkistje en houtsnippers
    • Roken: Vette vissen zijn ideale rookvissen, omdat ze niet uitdrogen. Belangrijk bij deze techniek zijn de houtsoort en de temperatuur. Ga voor hout zonder hars (zoals beuk, berk of eik). Rook beter langer en “kouder” dan korter en warmer, zodat je vis de aroma’s van het hout helemaal opneemt.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 619; energie (kCal): 148; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 12,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 690,86
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Grieks
    Andere
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Gerookte makreel met Griekse pastasalade, avocado, limoen en korianderA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tongfilet | Noordzee
    +/- 193 gr
    +/-64,99€/kg
    +/-€12,54
    Afhaling vanaf 21/01
  • Avocado | Verpakt per 2 | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70