Gepocheerde vijgen met honing en limoen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Andere
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 8 vijgen
- 100 g honing
- 100 ml witte wijn
- een beetje water
- 1 limoen bio
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2021010800488940000
S2020022500364070000
S2011010400212030010
S2008052302194110000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. kooktijd
- Leg de vijgen in een kleine kookpan, samen met de honing, de witte wijn, een beetje water en de geblancheerde schillen van een groene citroen evenals het sap ervan.
- Breng aan de kook en laat 10 min. verder koken op een zacht vuurtje. Keer de vijgen vervolgens om en laat ze nog eens 10 min. koken. (Je kan het kookvocht bewaren of reduceren tot een mooie textuur zoals stroop).
- De vijgen zijn evengoed warm als koud te eten, met een bol vanille-ijs.
Kooktip
Zijn er geen vijgen te vinden? Bereid dit recept dan gewoon met kersen. Hou er wel rekening mee dat de kooktijd korter wordt. Je kan dit serveren met pannenkoekjes, yoghurt, rijstpap, wafels ...
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Overig
Zomer,Herfst
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2021010800488940000
S2020022500364070000
S2011010400212030010
S2008052302194110000
Laad nog 1 producten