• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Terug

Gepaneerde skrei met preistoemp en kokossaus

Makkelijk
Duur
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht

Dit recept versturen

Gepaneerde skrei met preistoemp en kokossaus
Makkelijk
Duur
Meer dan 30 min.
2/5

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 700 g skrei
  • 4 limoenen
  • 1/2 bussel prei
  • 25 g rucola
  • 40 g hazelnoten
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 100 g geraspte Parmigiano
  • 5 dl kokosmelk
  • 100 g havermout
  • 50 g panko
  • 75 g boter
  • 11 el olijfolie
  • 1 bussel Thaise basilicum
  • 1 steeltje citroengras
  • 1 rode peper
  • Peper en zout
Gepaneerde skrei met preistoemp en kokossaus
Bereiding

Bereidingstijd + kooktijd: 40 min.

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een grote kookpot. Bedek ze met koud water, voeg zout toe en breng aan de kook. Laat ze 15 min. koken. Verwijder het groen van de prei, snijd de preiwitten in 3 en vervolgens middendoor, in de dikte. Voeg ze in de kookpot toe en laat nog 10 min. koken.
  2. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Meng de grofgehakte rucola met 1 el olijfolie, de geraspte parmigiano, de havervlokken en de panko. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er het mengsel over en bak 15 min. goudbruin in de oven. Voeg de grofgehakte hazelnoten toe en laat lauw worden. Laat de oven aan staan.
  3. Snijd de hele rode peper en de citroengrasstengel door. Ontpit de rode peper. Breng de kokosmelk zachtjes aan de kook met het sap van 2 limoenen, de rode peper, de citroengrasstengel en 1 el olijfolie.
  4. Snijd de vis in 4 porties, doe ze in een schaal, besprenkel ze met een scheutje limoensap en 4 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Bedek de vis met de crumble en schuif hem 8 min. in de oven.
  5. Giet de gekookte aardappelen en prei af. Plet ze met de boter, 5 el olijfolie, peper en zout. Filter de saus en breng ze verder op smaak.
  6. Werk af met limoen en Thaise basilicum. Dien heel warm op.

Tip: Het skreiseizoen is heel kort, maar je kunt hem de rest van het jaar gewoon vervangen door kabeljauwhaasje.

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst