Recept zoekresultatenGepaneerde skrei met preistoemp en kokossaus
Delhaize logo
B
Gepaneerde skrei met preistoemp en kokossausB

Gepaneerde skrei met preistoemp en kokossaus

Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 700 g skrei
  • 1/2 bussel prei
  • 25 g rucola
  • 40 g hazelnoten
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 100 g Parmigiano
  • 5 dl kokosmelk
  • 100 g havermout
  • 50 g panko
  • 75 g boter
  • 11 el olijfolie
  • 1 bussel Thaise basilicum
  • 1 stengel citroengras
  • 4 limoenen
  • 1 rode peper
  • peper en zout
  • 700 g skrei
  • 1/2 bussel prei
  • 25 g rucola
  • 40 g hazelnoten
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 100 g Parmigiano
  • 5 dl kokosmelk
  • 100 g havermout
  • 50 g panko
  • 75 g boter
  • 11 el olijfolie
  • 1 bussel Thaise basilicum
  • 1 stengel citroengras
  • 4 limoenen
  • 1 rode peper

Begin met koken

: 40 min.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een grote kookpot. Bedek ze met koud water, voeg zout toe en breng aan de kook. Laat ze 15 min. koken. Verwijder het groen van de prei, snijd de preiwitten in 3 en vervolgens middendoor, in de dikte. Voeg ze in de kookpot toe en laat nog 10 min. koken.
2
Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Meng de grofgehakte rucola met 1 el olijfolie, de geraspte parmigiano, de havervlokken en de panko. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er het mengsel over en bak 15 min. goudbruin in de oven. Voeg de grofgehakte hazelnoten toe en laat lauw worden. Laat de oven aan staan.
3
Snijd de hele rode peper en de citroengrasstengel door. Ontpit de rode peper. Breng de kokosmelk zachtjes aan de kook met het sap van 2 limoenen, de rode peper, de citroengrasstengel en 1 el olijfolie.
4
Snijd de vis in 4 porties, doe ze in een schaal, besprenkel ze met een scheutje limoensap en 4 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Bedek de vis met de crumble en schuif hem 8 min. in de oven.
5
Giet de gekookte aardappelen en prei af. Plet ze met de boter, 5 el olijfolie, peper en zout. Filter de saus en breng ze verder op smaak.
6
Werk af met limoen en Thaise basilicum. Dien heel warm op.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in een grote kookpot. Bedek ze met koud water, voeg zout toe en breng aan de kook. Laat ze 15 min. koken. Verwijder het groen van de prei, snijd de preiwitten in 3 en vervolgens middendoor, in de dikte. Voeg ze in de kookpot toe en laat nog 10 min. koken.
2
Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Meng de grofgehakte rucola met 1 el olijfolie, de geraspte parmigiano, de havervlokken en de panko. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er het mengsel over en bak 15 min. goudbruin in de oven. Voeg de grofgehakte hazelnoten toe en laat lauw worden. Laat de oven aan staan.
3
Snijd de hele rode peper en de citroengrasstengel door. Ontpit de rode peper. Breng de kokosmelk zachtjes aan de kook met het sap van 2 limoenen, de rode peper, de citroengrasstengel en 1 el olijfolie.
4
Snijd de vis in 4 porties, doe ze in een schaal, besprenkel ze met een scheutje limoensap en 4 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Bedek de vis met de crumble en schuif hem 8 min. in de oven.
5
Giet de gekookte aardappelen en prei af. Plet ze met de boter, 5 el olijfolie, peper en zout. Filter de saus en breng ze verder op smaak.
6
Werk af met limoen en Thaise basilicum. Dien heel warm op.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 669; energie (kCal): 161; vetten (g): 10,2; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 8,9; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 1121,36
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 669; energie (kCal): 161; vetten (g): 10,2; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 8,9; suikers (g): 1,4; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 1121,36
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Moederdag,Eindejaar
Lente,Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwfilet | IJsland

Delhaize

Kabeljauwfilet | IJsland

3 × +/- 330 gr

+/-€24,24

Prei | Bussel | Cat1

Delhaize

Prei | Bussel | Cat1

1 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Rucola | Rode biet

Delhaize

Rucola | Rode biet

75 gr

€1,79

Hazelnoten | geroosterd

Delhaize

Hazelnoten | geroosterd

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,49

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Kokosnotenmelk

Suzi Wan

Kokosnotenmelk

50 cl

€6,79

Ontbijtgranen |Naturel | Havermout

Quaker

Ontbijtgranen |Naturel | Havermout

450 gr

€3,75

Panko | Broodkruimels

Lobo

Panko | Broodkruimels

200 gr

€2,59

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Citroengras | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Citroengras | Kruiden | Verpakt

75 gr

€2,19

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€61,39