Recept zoekresultatenGepaneerde fishsticks met zaadjes en yoghurttartaar met appelen
Delhaize logo
  • Gepaneerde fishsticks met zaadjes en yoghurttartaar met appelenA

Gepaneerde fishsticks met zaadjes en yoghurttartaar met appelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Gepaneerde fishsticks met zaadjes en yoghurttartaar met appelenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g skreifilets
  • 2 grote eieren
  • 1 citroen
  • 150 g oud brood
  • 50 g bloem
  • 3 el zaadjes naar keuze: lijnzaad, zonnebloempitjes, sesamzaadjes ...
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 2 lente-uitjes (voor de tartaar)
  • 1/2 appel (voor de tartaar)
  • 250 g natuuryoghurt (voor de tartaar)
  • 30 g kleine augurken in azijn (voor de tartaar)
  • 1/2 el kappertjes (voor de tartaar)
  • 4 takjes bladpeterselie (voor de tartaar)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Vis | Kabeljauwhaasje | Skrei
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Appels | Jonagold | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Meng de eieren met peper en zout. Verkruimel het brood kort in de hakmolen en voeg er de zaadjes aan toe. Snijd de skreifilets in stukken van 3 cm en kruid ze met peper. Haal de visstukken door de bloem, tik er het overschot aan bloem af, dompel ze in de eieren en haal ze ten slotte door het zelfgemaakte paneermeel. Bedek de ovenplaat met bakpapier en schik er de fishsticks op. Besprenkel ze met olijfolie en bak ze 10 min. goudbruin in de oven.
    2. Maak intussen de tartaarsaus: hak de lente-uitjes (het wit + de helft van het groen), samen met de peterselieblaadjes, de augurken en de kappertjes fijn. Doe ze in een grote kom met de yoghurt en kleine blokjes appel. Kruid met peper, met zout en meng.
    3. Serveer de fishsticks met de tartaarsaus en citroenpartjes. Geef er puree bij en een slaatje van jonge spinazieblaadjes met radijzen.

    Tip: Geen oud brood in huis? Gril gewoon sneetjes brood in de broodrooster om ze te drogen.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 464 kcal - Vetten: 18 g - Koolhydraten: 36 g - Vezels: 3 g - Eiwitten: 38 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Gepaneerde fishsticks met zaadjes en yoghurttartaar met appelenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Vis | Kabeljauwhaasje | Skrei
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Appels | Jonagold | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar