Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGepaneerde asperges met yoghurtsaus
Delhaize logo
  • Gepaneerde asperges met yoghurtsaus

Gepaneerde asperges met yoghurtsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Vegetarisch
Gepaneerde asperges met yoghurtsaus

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 2 eieren
  • 1 bussel witte asperges (500 g)
  • 50 g bloem
  • 100 g paneermeel
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 4 takjes basilicum Pistou
  • 4 takjes koriander
  • peper en zout
  • friteuse

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Breek het uiteinde van 1 bussel witte asperges af (500 g) en schil ze. Klop 2 eieren los met peper en zout. Wentel de asperges eerst in 50 g bloem, vervolgens in de eieren en ten slotte in 100 g paneermeel.
  2. Verwarm een frituurbad op 180°C. Meng 200 g Griekse yoghurt met 4 takjes koriander en 4 takjes gehakte basilicum Pistou. Kruid met peper en zout.
  3. Dompel telkens een kleine hoeveelheid asperges in de hete olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  4. Dien warm op, als aperitief, en geef er de saus bij.

Kooktip

Afhankelijk van uw smaak, kunt u de asperges 2 minuten in kokend water "blussen" voordat u ze paneert en/of de broodkruimels vervangen door panko.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
  • Gepaneerde asperges met yoghurtsaus