Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om het product « Kippenchipolata van het merk Delhaize » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGemarmerde taart met frambozen en yoghurt
Delhaize logo
  • Gemarmerde taart met frambozen en yoghurt

Gemarmerde taart met frambozen en yoghurt

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Communie
Dessert
Gemarmerde taart met frambozen en yoghurt

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 50 g boter
  • 1 pakje cookies met chocolade « Bio » (van 200 g)
  • 500 g frambozen
  • 3 potjes Griekse yoghurt
  • 7 gelatineblaadjes (2 g per blaadje)
  • 125 g griessuiker
  • rode bessen, munt en frambozen voor de versiering
  • 75 g griessuiker (voor de frambozen)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Cookies | Chocolade | Bio | Fairtrade
    200 gr
    11,45 €/kg
    €2,29
    S2000082900052270000
  • Frambozen | Bio
    100 gr
    34,90 €/kg
    €3,49
    F2017053100000280000
  • Griekse yoghurt natuur
    4 x 125 gr
    3,98 €/kg
    €1,99
    F2016091900185300000
  • Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    17 gr
    122,94 €/kg
    €2,09
    S2004011908020090000
  • Begin met koken

    1. Week 4/7 van de gelatineblaadjes in koud water.
    2. Mix de frambozen met de suiker (met de frambozen).
    3. Doe deze niet uitgeknepen gelatineblaadjes in een steelpan en laat smelten op een heel zacht vuur. Neem van het vuur, voeg geleidelijk aan de coulis toe en meng voorzichtig. Bewaar in de koelkast.
    4. Week de andere gelatineblaadjes in koud water.
    5. Verkruimel de cookies, voeg de gesmolten boter toe en meng goed.
    6. Open een springvorm (diameter 25 cm) en neem er de bodem uit. Leg 2 lange repen cellofaan kruisgewijs op de cirkel, druk aan en leg de bodem langs boven terug in de vorm. Sluit de vorm (de cellofaan bedekt dus de wanden en gaat onder de bodem door).
    7. Doe het cookies-botermengsel in de vorm en druk goed aan tot een vaste laag. Zet in de koelkast.
    8. Meng de yoghurt en de resterende suiker.
    9. Doe de 3 niet uitgeknepen gelatineblaadjes in een steelpan en laat smelten op een heel zacht vuur. Neem van het vuur, voeg geleidelijk aan de yoghurt toe en meng voorzichtig.
    10. Schep de 2 bereidingen, lepel per lepel, in de vorm en wissel de kleuren af. Meng even, oppervlakkig, om een gemarmerd effect te bekomen. Dek af met een bord en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
    11. Neem uit de vorm en dien fris op, versierd met de vruchten en munt.

    Kooktip

    • Je kan de helft van de yoghurt vervangen door mascarpone.
    • Neem voor het serveren de cellofaan en alleen de ring van de springvorm weg: laat de taart op de bodem staan.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Communie
    Overig
    Zomer,Lente
    Dessert
    • Gemarmerde taart met frambozen en yoghurt

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Cookies | Chocolade | Bio | Fairtrade
    200 gr
    11,45 €/kg
    €2,29
    S2000082900052270000
  • Frambozen | Bio
    100 gr
    34,90 €/kg
    €3,49
    F2017053100000280000
  • Griekse yoghurt natuur
    4 x 125 gr
    3,98 €/kg
    €1,99
    F2016091900185300000
  • Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    17 gr
    122,94 €/kg
    €2,09
    S2004011908020090000