Recept zoekresultatenGemarmerde brownies met ricotta
Delhaize logo
  • Gemarmerde brownies met ricottaE

Gemarmerde brownies met ricotta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Communie,Buiten eten,Picknick
Snack
Gemarmerde brownies met ricottaE

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 200 g Dessert Callets (of pure dessertchocolade in stukjes gebroken)
  • 120 g boter
  • 120 g griessuiker
  • 25 g griessuiker voor room
  • 80 g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 80 g walnoten
  • 200 g ricotta
  • snuifje zout

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  2. Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm heel zacht. Voeg, wanneer de boter begint te smelten, de chocolade toe en laat langzaam smelten, meng even. Neem van het vuur van zodra het mengsel glad is.
  3. Voeg 120 g suiker toe, de bloem, de grofgehakte noten en het zout, meng met de klopper. Voeg, één voor één, de 3 eieren toe, meng goed na elke toevoeging.
  4. Prak de ricotta met 25 g suiker en 1 ei tot een gladde room.
  5. Bekleed een grote, rechthoekige bakvorm (22 x 32 cm) met bakpapier, maar laat het papier voorbij de randen van de vorm komen. Giet het chocoladebeslag in de vorm. Schep er dan hoopjes ricottaroom op met een lepel, laat wat ruimte tussen de hoopjes. Meng even om een gemarmerd effect te bekomen.
  6. Laat 25 min. in de oven bakken.
  7. Laat de brownie in de vorm afkoelen, haal uit de vorm, leg op een grote snijplank en snij in vierkante stukken. Serveer in papieren cakevormpjes.

Kooktip

Als je er kan aan weerstaan, wacht dan 1 dag om van de brownies te proeven, ze zullen nog lekkerder zijn! Bedek de vorm, wanneer de brownie volledig afgekoeld is, met aluminiumfolie en snij pas 's anderendaags in stukken.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1577; energie (kCal): 379; vetten (g): 24,8; verzadigde vetten (g): 12,5; koolhydraten (g): 31,2; suikers (g): 24,4; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 162,82
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Communie,Buiten eten,Picknick
Brunch
Alle seizoenen
Snack
  • Gemarmerde brownies met ricottaE