• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu automatisch €15 korting* !  Meer info
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Snack
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Brunch
  • Gelegenheid: Communie,Buiten eten,Picknick
  • Seizoen: Alle seizoenen

Dit recept versturen

Gemarmerde brownies met ricotta
Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 24 Porties +
  • 200 g Dessert Callets (of pure dessertchocolade in stukjes gebroken)
  • 120 g boter
  • 120 g griessuiker
  • 25 g griessuiker voor room
  • 80 g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren
  • 80 g walnoten
  • 200 g ricotta
  • snuifje zout
Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
  2. Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en verwarm heel zacht. Voeg, wanneer de boter begint te smelten, de chocolade toe en laat langzaam smelten, meng even. Neem van het vuur van zodra het mengsel glad is.
  3. Voeg 120 g suiker toe, de bloem, de grofgehakte noten en het zout, meng met de klopper. Voeg, één voor één, de 3 eieren toe, meng goed na elke toevoeging.
  4. Prak de ricotta met 25 g suiker en 1 ei tot een gladde room.
  5. Bekleed een grote, rechthoekige bakvorm (22 x 32 cm) met bakpapier, maar laat het papier voorbij de randen van de vorm komen. Giet het chocoladebeslag in de vorm. Schep er dan hoopjes ricottaroom op met een lepel, laat wat ruimte tussen de hoopjes. Meng even om een gemarmerd effect te bekomen.
  6. Laat 25 min. in de oven bakken.
  7. Laat de brownie in de vorm afkoelen, haal uit de vorm, leg op een grote snijplank en snij in vierkante stukken. Serveer in papieren cakevormpjes.

Kooktip

Als je er kan aan weerstaan, wacht dan 1 dag om van de brownies te proeven, ze zullen nog lekkerder zijn! Bedek de vorm, wanneer de brownie volledig afgekoeld is, met aluminiumfolie en snij pas 's anderendaags in stukken.

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst