Recept zoekresultatenGemarineerde zalm met kruiden, tartaarsaus
Delhaize logo
  • Gemarineerde zalm met kruiden, tartaarsausB

Gemarineerde zalm met kruiden, tartaarsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

1 op 5
Hoofdgerecht
Gemarineerde zalm met kruiden, tartaarsausB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 takjes dragon (voor de marinade en de tartaar)
  • Peper en zout (voor de marinade en de tartaar)
  • 4 el olijfolie (voor de marinade en de tartaar)
  • 125 g mayonaise (voor de marinade en de tartaar)
  • 2 el kappertjes (voor de marinade en de tartaar)
  • 125 g yoghurt natuur (voor de marinade en de tartaar)
  • 1 biocitroen (voor de marinade en de tartaar)
  • 10 g dille (voor de marinade en de tartaar)
  • 10 g bieslook (voor de marinade en de tartaar)
  • 8 takjes bladpeterselie (voor de marinade en de tartaar)
  • 700 g zalmfilets zonder vel
  • 10 g kervel (voor de marinade en de tartaar)
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rietsuiker
  • 4 takjes tijm
  • 1 bussel lente-ui
  • 350 g trostomaten
  • 250 g kerstomaten
  • 200 g gepelde grijze garnalen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Yoghurt | Natuur | Bio
    750 gr
    4,12 €/kg
    €3,09
    F2010020200104600000
  • Appelkappertjes
    110 gr
    9,91 €/kg
    €1,09
    S2020050800427380000
  • Zalm | Haasje
    +/- 250 gr
    +/-39,50€/kg
    +/-€9,88
    F1990031300249200000
  • Mayo | Ei | Squeeze
    42 cl
    2,83 €/l
    €1,19
    S2006121200010150000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 40 min.

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Schik de kerstomaten in een grote ovenschaal, prik er wat gaatjes in en voeg de gehalveerde trostomaten toe. Besprenkel met de olijfolie, bestrooi met zout, suiker en tijm. Schuif de tomaten 20 min. in de oven.
    2. Pluk de blaadjes van de peterselie, de dragon en de dille. Hak ze, samen met de bieslook en de kervel, in de hakmolen of met een mes fijn. Roer er de kappertjes onder. Houd de helft van dit mengsel apart en doe de rest in een kom. Voeg de olijfolie, slierten citroenzeste en het sap van de citroen toe.
    3. Bedek 1 vierkant stuk aluminiumpapier per persoon telkens met een even groot stuk bakpapier. Snijd de zalm in porties en leg ze in het midden van de vierkantjes. Overgiet de vis met de kruidenmarinade, kruid met peper en zout. Verdeel er de grijze garnalen, de hele ingekorte lente-uitjes, de geroosterde tomaten en hun braadvocht over. Sluit de papilloten en bak ze 8 min. op de barbecue (of in de oven op 240°C).
    4. Meng de rest van de gehakte kruiden met de yoghurt, de mayonaise, peper en zout. Serveer de saus bij de zalm. Geef er ook gepofte aardappelen bij en een slaatje van slaharten, radijzen en kervel.

    Tip: Laat je niet afschrikken door de homemade tartaarsaus: ze is light dankzij de yoghurt en is op 2 minuutjes klaar. Je gebruikt immers gewoon de helft van de gehakte kruiden voor de marinade!

    Nutritionele informatie

    Per 100 g: Energie: 218,7 kcal - Vetten: 17,9 g - Koolhydraten: 2,5 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 11,3 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Gemarineerde zalm met kruiden, tartaarsausB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Yoghurt | Natuur | Bio
    750 gr
    4,12 €/kg
    €3,09
    F2010020200104600000
  • Appelkappertjes
    110 gr
    9,91 €/kg
    €1,09
    S2020050800427380000
  • Zalm | Haasje
    +/- 250 gr
    +/-39,50€/kg
    +/-€9,88
    F1990031300249200000
  • Mayo | Ei | Squeeze
    42 cl
    2,83 €/l
    €1,19
    S2006121200010150000