Recept zoekresultatenGemarineerde varkensmignonnettes, yoghurtsaus met munt
Delhaize logo
  • Gemarineerde varkensmignonnettes, yoghurtsaus met muntA

Gemarineerde varkensmignonnettes, yoghurtsaus met munt

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Overig
Hoofdgerecht
Gemarineerde varkensmignonnettes, yoghurtsaus met muntA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • cayennepeper
  • zout
  • 1 el citroensap
  • 4 eetlepels munt, fijngehakt
  • 600 g varkensmignonnettes
  • 125 g Bulgaarse yoghurts
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 koffielepel geraspte nootmuskaat
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel gehakte rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte verse tijm
  • 1/2 koffielepel vijfbessenpeper

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 30 min. marineren

  1. Meng in een schaal met vlakke bodem de olijfolie, de paprika, de tijm, de rozemarijn, de in plakjes gesneden look, de vijfbessenpeper, de nootmuskaat,cayennepeper en zout. Dompel de mignonnettes onder in de marinade, dek de schaal af en laat 30 min. op kamertemperatuur rusten.
  2. Meng in een kom de yoghurt, de munt, het citroensap, de mayonaise, zout en peper. Zet in de koelkast.
  3. Verwijder de plakjes look uit de marinade en leg de mignonnettes in een warme pan. Gril ze aan beide kanten op vrij hoog vuur (je kan ze ook grillen op de barbecue).
  4. Serveer heel warm met de saus.

Kooktip

  • Lekker met: blokjes komkommer, zongedroogde tomaten, rode ui en koriander. Dien op met aardappelen met laurier.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 583; energie (kCal): 139; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 3,5; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 16,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 309,14
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Gemarineerde varkensmignonnettes, yoghurtsaus met muntA