Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGemarineerde ribbetjes met marinade van provençaalse kruiden
Delhaize logo
  • Gemarineerde ribbetjes met marinade van provençaalse kruiden

Gemarineerde ribbetjes met marinade van provençaalse kruiden

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Gemarineerde ribbetjes met marinade van provençaalse kruiden

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel olijfolie extra zuiver
  • 1 kg vleesribben
  • grof zeezout
  • peper
  • enkele takjes krulpeterselie (voor de marinade)
  • enkele takjes verse rozemarijn (voor de marinade)
  • 1 dl olijfolie (voor de marinade)
  • enkele takjes verse tijm (voor de marinade)
  • 2 petites gousses knoflookteentjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Big ribs | Varken
    +/- 660 gr
    +/-10,69€/kg
    +/-€7,06
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: marinade: 15 min. + 30 min. rusttijd & ribbetjes: 1 à 12 u marineertijd + 40 min. gaartijd

    1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat een halfuurtje trekken zodat de smaken en geuren goed vrijkomen.
    2. Haal de ribbetjes uit de koelkast en laat ze minstens 1 u marineren alvorens ze te bakken.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C.
    4. Haal de ribbetjes uit de marinade en kruid met peper en grof zeezout.
    5. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en laat die goed heet worden. Bak de ribbetjes langs beide kanten.
    6. Neem een ovenschaal of braadslede, schik er de ribbetjes in en laat ze voor ± 40 min. garen.
    7. Haal de ribbetjes uit de oven en dien meteen op.

    Kooktip

    Goed om te weten: maak de marinade een dagje van tevoren. Zo kan het vlees zeker de heerlijke smaken van de marinade opnemen.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Lactose vrij
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Gemarineerde ribbetjes met marinade van provençaalse kruiden

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Big ribs | Varken
    +/- 660 gr
    +/-10,69€/kg
    +/-€7,06
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65