Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGemarineerd zalmhaasje op Moskouse wijze
Delhaize logo
  • Gemarineerd zalmhaasje op Moskouse wijze

Gemarineerd zalmhaasje op Moskouse wijze

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Lunch
Gemarineerd zalmhaasje op Moskouse wijze

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • krullen grana padano
  • zwarte peper van de molen
  • 1 citroen in dunne schijfjes
  • citroensap
  • dillegroen
  • 1,5 koffielepels fijn zout
  • 4 fijngehakte takjes dille
  • 1 gehakte sjalot
  • 2 groene appelen (Granny Smith)
  • bieslook voor de afwerking
  • 2,5 koffielepels mierikswortel
  • 2,5 koffielepels roze peperkorrels
  • 1,5 koffielepels tabasco
  • 500 g verse zalm zonder vel of graten
  • 8 cl wodka
  • zout
  • 25 cl zure room

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook | Salade | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Vodka
    70 cl
    23,27 €/l
    €16,29
  • Zalm | Haasje | Atlantisch-Schotland
    +/- 250 gr
    +/-34,95€/kg
    +/-€8,74
  • Begin met koken

    1. Meng het halve bosje fijngeknipte dille in een diepe schotel met de wodka, de tabasco, het fijne zout en de zwarte peper.
    2. Leg er het zalmhaasje in. Dek de schotel af met plastic vershoudfolie en laat het zalmhaasje 3 uur koel marineren, waarbij je het meermaals omdraait.
    3. Meng de zure room met de mierikswortel, de sjalotten, ½ van de roze peper bolletjes en een mespuntje zout. Zet in de koelkast. Laat het zalmhaasje op het ogenblik van het opdienen uitlekken en snij het in schijven van 0,5 cm.
    4. Spoel de appelen af, verwijder het klokhuis en snij ze in heel fijne schijfjes. Besprenkel ze met citroensap. Schik de appelschijfjes op de ijsgekoelde borden en vervolgens de plakjes zalm. Garneer het geheel met mierikswortelroom. Versier met takjes dille en bieslook, resterende roze peper bolletjes, citroenschijfjes en krullen grana padano.

    Kooktip

    Bereid de mierikswortelroom vooraf, maar laat de zalm niet langer marineren dan aangegeven. Dat zou immers afbreuk kunnen doen aan de smaak van het zalmhaasje.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Gemarineerd zalmhaasje op Moskouse wijze

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook | Salade | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Vodka
    70 cl
    23,27 €/l
    €16,29
  • Zalm | Haasje | Atlantisch-Schotland
    +/- 250 gr
    +/-34,95€/kg
    +/-€8,74
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden