Gelei van rode biet en pistache-saus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVoorgerecht
Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 2 g agar-agar
- 30 cl gevogeltebouillon
- 3 el ongezouten en gepelde pistachenoten
- 1/2 bosje bladpeterselie
- 2 takjes verse munt
- 2 el fruitige olijfolie
- 1 scheutje tamari
- 6 muffinvormen
- 200 g gekookte en geschilde rode biet
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Vahiné
Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel
8 gr
€5,35
Delhaize
Pistachenoten
200 gr
€2,69
Santa Maria
Kruiden | Peterselie
8 gr
€2,95
Delhaize
Munt | Vers | Verpakt
20 gr
€1,49
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Delhaize
Muffin bakvorm | Silicone
6 st
€3,15
Delhaize
Rode biet | Gekookt | BIO
1 st
€1,65
Reeds in je keuken
365
Bouillon | Rund | Vetarm
120 gr
€0,45
Totaal:
€22,23
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Mix de gekookte en geschilde rode biet fijn, samen met de gevogeltebouillon van het huis en doe er peper bij.
- Giet deze puree in een kleine kookpan en breng al roerend aan de kook.
- Die daarbij de agar-agar en laat nog 2 min. al roerend op zacht vuur koken.
- Verdeel deze puree over de muffinvormen en laat afkoelen.
- Hak de gepelde en ongezouten pistachenoten, de blaadjes van de bladpeterselie en de verse munt grof.
- Giet dit gehakte mengsel in een kommetje.
- Doe daarbij de fruitige olijfolie, de tamari en peper en meng deze mix.
- Als de rodebietengelei gestold is, ontvorm dan de bereiding en schik ze in de borden. Verdeel hier rond de saus.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 379; energie (kCal): 92; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 3,1; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 138,74
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 379; energie (kCal): 92; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 3,1; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 138,74
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Voorgerecht
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Vahiné
Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel
8 gr
€5,35
Delhaize
Pistachenoten
200 gr
€2,69
Santa Maria
Kruiden | Peterselie
8 gr
€2,95
Delhaize
Munt | Vers | Verpakt
20 gr
€1,49
Delhaize
Olijfolie | Extra vierge
50 cl
€4,95
Delhaize
Muffin bakvorm | Silicone
6 st
€3,15
Delhaize
Rode biet | Gekookt | BIO
1 st
€1,65
Reeds in je keuken
365
Bouillon | Rund | Vetarm
120 gr
€0,45