Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenGelakte kippenboutjes met mandarijnen, honing en soja
Delhaize logo
  • Gelakte kippenboutjes met mandarijnen, honing en soja
    A
Gelakte kippenboutjes met mandarijnen, honing en sojaA

Gelakte kippenboutjes met mandarijnen, honing en soja

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 8 kippenbouten
  • 7 mandarijnen
  • 1/2 citroen
  • 300 g udonnoedels
  • 1 el honing
  • 5 el sojasaus
  • 5 el rijstazijn
  • 3 el olijfolie
  • koriander (optioneel)
  • 8 kippenbouten
  • 7 mandarijnen
  • 1/2 citroen
  • 300 g udonnoedels
  • 1 el honing
  • 5 el sojasaus
  • 5 el rijstazijn
  • 3 el olijfolie
  • koriander (optioneel)

Begin met koken

: 25 min.
1
Bak de boutjes in een braadpan met 2 el olijfolie rondom goudbruin op een vrij hoog vuur. Zet het deksel op de pan en laat ze nog 15 min. op een zacht vuurtje garen. Draai ze af en toe om.
2
Snijd intussen de partjes tussen de vliezen van 4 mandarijnen uit. Houd apart. Pers het sap van 3 mandarijnen en van de ½ citroen. Voeg de sojasaus, de rijstazijn en de honing toe. Meng goed.
3
Giet de saus op de boutjes en laat bijna volledig op een matig vuurtje inkoken, tot ze rondom gelakt zijn.
4
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en meng ze met 1 el olijfolie.
5
Serveer de boutjes met de noedels en de partjes mandarijn. Werk eventueel af met koriander.
1
Bak de boutjes in een braadpan met 2 el olijfolie rondom goudbruin op een vrij hoog vuur. Zet het deksel op de pan en laat ze nog 15 min. op een zacht vuurtje garen. Draai ze af en toe om.
2
Snijd intussen de partjes tussen de vliezen van 4 mandarijnen uit. Houd apart. Pers het sap van 3 mandarijnen en van de ½ citroen. Voeg de sojasaus, de rijstazijn en de honing toe. Meng goed.
3
Giet de saus op de boutjes en laat bijna volledig op een matig vuurtje inkoken, tot ze rondom gelakt zijn.
4
Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en meng ze met 1 el olijfolie.
5
Serveer de boutjes met de noedels en de partjes mandarijn. Werk eventueel af met koriander.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 555; energie (kCal): 132; vetten (g): 4,3; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 13,7; suikers (g): 4,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 9,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 746,99
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 555; energie (kCal): 132; vetten (g): 4,3; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 13,7; suikers (g): 4,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 9,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 746,99
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Lactose vrij
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Onderbouten | Kip

Delhaize

Onderbouten | Kip

1 kg

€5,99

Mandarijnen

Delhaize

Mandarijnen

100 gr

€0,59

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Udon Noedels

Saitaku

Udon Noedels

300 gr

€2,95

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Rijstazijn

Saitaku

Rijstazijn

15 cl

€3,39

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€21,66

Deze recepten kan je ook leuk vinden