Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGelakte eend op z’n Chinees, geroosterde paddenstoelen en kastanjes
Delhaize logo
  • Gelakte eend op z’n Chinees, geroosterde paddenstoelen en kastanjes

Gelakte eend op z’n Chinees, geroosterde paddenstoelen en kastanjes

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Gelakte eend op z’n Chinees, geroosterde paddenstoelen en kastanjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 hele eend
  • Zwarte peper
  • 20 g boter
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g kastanjes zonder toevoeging
  • 300 g bospaddenstoelen
  • 3 el sojasaus
  • 1/2 koffielepel cayennepeper
  • 1/2 koffielepel kaneelpoeder
  • 1 koffielepel steranijspoeder
  • 1/2 koffielepel fijn zout
  • 4 eetlepels droge sherry
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 40 g verse gember
  • 1 citroen
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    +/- 350 gr
    +/-24,09€/kg
    +/-€8,43
  • Kastanjes | Heel
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,60 €/l
    €4,65
  • Kruiden | Peper | Cayenne
    30 gr
    98,33 €/kg
    €2,95
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Bind de eend met een touwtje onderaan de nek waar zich het vet bevindt. Breng 2 liter water aan de kook in een pot. Houd de eend onder water met het touwtje en giet er kokend water over tot het vel hard wordt. Laat de eend uitlekken, verwijder het touwtje en het vet ter hoogte van het staartstuk en de nek. Als de eend droog is, wrijf je het vel in met de in twee gesneden citroen.
    2. Bereid een marinade met de geraspte gember, de steranijs, de kaneel, de peper, de fijngehakte uitjes, de sherry, de sojasaus en het zout. Wrijf de binnen- en de buitenkant van de eend hiermee in. Laat 1 uur met de borst naar beneden marineren in een ovenschotel met de rest van de marinade.
    3. Laat de oven voorverwarmen op 6 / 180°C. Draai de eend om en zet in de oven. Reken 30 min. baktijd per 450 g en schep er om de 15 min. saus over. Leg de kastanjes rond de eend, verpak de schotel in aluminiumpapier en laat 15 min. rusten alvorens te snijden.
    4. Veeg de paddenstoelen schoon en bak ze op een matig vuur in een grote pan met gesmolten boter. Voeg er de gehakte look, zout en peper aan toe en laat nog 5 min. bakken. Doe er de kastanjes en 2 eetlepels jus van de eend bij en laat nog 2 min. bakken.
    5. Dien de eend op samen met de pan met paddenstoelen en kastanjes en een kruidenslaatje (platte peterselie, waterkers, ui, rucola).
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Chinees
    Andere
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Gelakte eend op z’n Chinees, geroosterde paddenstoelen en kastanjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eend | Magret
    +/- 350 gr
    +/-24,09€/kg
    +/-€8,43
  • Kastanjes | Heel
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Saus | Soja
    25 cl
    18,60 €/l
    €4,65
  • Kruiden | Peper | Cayenne
    30 gr
    98,33 €/kg
    €2,95