Gekruide soesjes met ganzenlever
Moeilijkheid
MoeilijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
4 op 5Ingrediënten voor 18 Porties
- 35 g boter
- 1 afgestreken kl vierkruidenpoeder
- 75 g tarwebloem voor fijngebak
- 2 kleine eieren (« M »)
- 3 sneetjes ganzenlever
- 80 g vijgenconfituur
- zout
- 18 blaadjes rucola
Ingrediënten voor 18 personen
Toon:
Delhaize
Tarwebloem
1 kg
€0,35
Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
€2,09
Upignac
Eendenlever | Blok
200 gr
€19,99
Upignac
Confijt | Vijgen | Zonder gluten | Zonder lactose
135 gr
€3,99
Delhaize
Rucola
100 gr
€1,29
Reeds in je keuken
Carlsbourg
Geklaarde boter
225 gr
€5,69
Santa Maria
Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
€5,55
Totaal:
€27,71
Begin met koken
- Giet 1/8 l water (12,5 cl) in een steelpan. Voeg de in stukjes gesneden boter toe, het vierkruidenpoeder en het zout. Breng aan de kook en neem van het vuur. Stort de bloem in één keer in de vloeistof en roer krachtig met een houten lepel totdat het deeg een bol vormt die van de bodem loskomt. Voeg de eieren toe en meng met de garde tot een soepel en licht kleverig deeg.
- Bekleed de ovenplaat met bakpapier en schep er, met behulp van 2 lepeltjes, bolletjes deeg ter grootte van een kleine noot op (laat voldoende ruimte tussen de bolletjes). Bak ze gedurende 20 min. in de oven. Laat volledig afkoelen.
- Snij elk sneetje ganzenlever in 6 driehoeken. Snij de soezen in 2, vul ze met de vijgenconfituur, leg er vervolgens een stukje ganzenlever op en tenslotte een blaadje rucola. Sluit de soezen.
- Serveer op kamertemperatuur.
Kooktip
Vul de soezen niet te lang op voorhand, want de ganzenlever wordt gemakkelijk grijs. Bewaar ze in ieder geval op een koele plaats.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 18 personen
Toon:
Delhaize
Tarwebloem
1 kg
€0,35
Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
€2,09
Upignac
Eendenlever | Blok
200 gr
€19,99
Upignac
Confijt | Vijgen | Zonder gluten | Zonder lactose
135 gr
€3,99
Delhaize
Rucola
100 gr
€1,29
Reeds in je keuken
Carlsbourg
Geklaarde boter
225 gr
€5,69
Santa Maria
Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
€5,55