Recept zoekresultatenGekruide soesjes met ganzenlever
Delhaize logo
  • Gekruide soesjes met ganzenlever
    D

Gekruide soesjes met ganzenlever

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Eindejaar,Romantisch diner
Hapjes
Gekruide soesjes met ganzenleverD

Ingrediënten voor 18 Porties

18 Porties
  • 35 g boter
  • 1 afgestreken kl vierkruidenpoeder
  • 75 g tarwebloem voor fijngebak
  • 2 kleine eieren (« M »)
  • 3 sneetjes ganzenlever
  • 80 g vijgenconfituur
  • zout
  • 18 blaadjes rucola

Ingrediënten voor 18 personen

Toon:

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Eendenlever | Blok

Upignac

Eendenlever | Blok

200 gr

€19,99

Confijt | Vijgen | Zonder gluten | Zonder lactose

Upignac

Confijt | Vijgen | Zonder gluten | Zonder lactose

135 gr

€3,99

Rucola

Delhaize

Rucola

100 gr

€1,29

Reeds in je keuken

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€27,71

Begin met koken

  1. Giet 1/8 l water (12,5 cl) in een steelpan. Voeg de in stukjes gesneden boter toe, het vierkruidenpoeder en het zout. Breng aan de kook en neem van het vuur. Stort de bloem in één keer in de vloeistof en roer krachtig met een houten lepel totdat het deeg een bol vormt die van de bodem loskomt. Voeg de eieren toe en meng met de garde tot een soepel en licht kleverig deeg.
  2. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en schep er, met behulp van 2 lepeltjes, bolletjes deeg ter grootte van een kleine noot op (laat voldoende ruimte tussen de bolletjes). Bak ze gedurende 20 min. in de oven. Laat volledig afkoelen.
  3. Snij elk sneetje ganzenlever in 6 driehoeken. Snij de soezen in 2, vul ze met de vijgenconfituur, leg er vervolgens een stukje ganzenlever op en tenslotte een blaadje rucola. Sluit de soezen.
  4. Serveer op kamertemperatuur.

Kooktip

Vul de soezen niet te lang op voorhand, want de ganzenlever wordt gemakkelijk grijs. Bewaar ze in ieder geval op een koele plaats.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1195; energie (kCal): 287; vetten (g): 20,4; verzadigde vetten (g): 9,2; koolhydraten (g): 18,1; suikers (g): 7,3; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 75,42
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1195; energie (kCal): 287; vetten (g): 20,4; verzadigde vetten (g): 9,2; koolhydraten (g): 18,1; suikers (g): 7,3; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 75,42
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Hapjes
  • Gekruide soesjes met ganzenlever
    D

Ingrediënten voor 18 personen

Toon:

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Eendenlever | Blok

Upignac

Eendenlever | Blok

200 gr

€19,99

Confijt | Vijgen | Zonder gluten | Zonder lactose

Upignac

Confijt | Vijgen | Zonder gluten | Zonder lactose

135 gr

€3,99

Rucola

Delhaize

Rucola

100 gr

€1,29

Reeds in je keuken

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€27,71