Recept zoekresultatenGekonfijte look met olie
Delhaize logo
  • Gekonfijte look met olie
    D
Gekonfijte look met olieD

Gekonfijte look met olie

Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

1 portie
  • 6 verse teentjes knoflook
  • 6 dl olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 2 feuilles laurier
  • enkele zwarte peperbolletjes
  • 6 verse teentjes knoflook
  • 6 dl olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 2 feuilles laurier
  • enkele zwarte peperbolletjes

Begin met koken

: 15 min. + 1.15 u kooktijd
1
Maak alle knoflookteentjes los, maar pel ze niet. Doe ze in een braadpan en bedek ze volledig met olijfolie. Voeg de tijm, de laurierblaadjes en de peper toe. Verwarm op een zacht vuurtje en laat daarna gedurende 1.15 u zachtjes pruttelen. Let er wel op dat de knoflook niet aanbrandt!
2
Doe alles in een bokaal, sluit hem, draai hem om en laat afkoelen. Bewaar op een koele en donkere plaats. Zorg ervoor dat de teentjes knoflook steeds volledig in olie ondergedompeld zijn.
3
Je kunt deze teentjes knoflook in plaats van verse look gebruiken om er puree uit te persen: ze zijn gemakkelijker verteerbaar.
1
Maak alle knoflookteentjes los, maar pel ze niet. Doe ze in een braadpan en bedek ze volledig met olijfolie. Voeg de tijm, de laurierblaadjes en de peper toe. Verwarm op een zacht vuurtje en laat daarna gedurende 1.15 u zachtjes pruttelen. Let er wel op dat de knoflook niet aanbrandt!
2
Doe alles in een bokaal, sluit hem, draai hem om en laat afkoelen. Bewaar op een koele en donkere plaats. Zorg ervoor dat de teentjes knoflook steeds volledig in olie ondergedompeld zijn.
3
Je kunt deze teentjes knoflook in plaats van verse look gebruiken om er puree uit te persen: ze zijn gemakkelijker verteerbaar.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 3450; energie (kCal): 839; vetten (g): 91,7; verzadigde vetten (g): 10,9; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 0,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 5495,45
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 3450; energie (kCal): 839; vetten (g): 91,7; verzadigde vetten (g): 10,9; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 0,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 5495,45
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegan
Sauzen

Ingrediënten voor 1 personen

Toon:

Knoflook | Netje

Delhaize

Knoflook | Netje

2 × 250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,18

Kruiden | Tijm

Euroma

Kruiden | Tijm

14 gr

€2,75

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

4 gr

€2,09

Kruiden | Peper | Zwart | Korrels

Delhaize

Kruiden | Peper | Zwart | Korrels

50 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,59

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

2 × 50 cl

€10,30

Totaal:
€9,61