Recept zoekresultatenGekonfijte look met olie
Delhaize logo
  • Gekonfijte look met olieD

Gekonfijte look met olie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Sauzen en specerijen
Gekonfijte look met olieD

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 6 dl olijfolie
  • 2 takjes tijm
  • 2 feuilles laurierblaadjes
  • 6 verse teentjes knoflook
  • enkele zwarte peperbolletjes

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 1.15 u kooktijd

  1. Maak alle knoflookteentjes los, maar pel ze niet. Doe ze in een braadpan en bedek ze volledig met olijfolie. Voeg de tijm, de laurierblaadjes en de peper toe. Verwarm op een zacht vuurtje en laat daarna gedurende 1.15 u zachtjes pruttelen. Let er wel op dat de knoflook niet aanbrandt!
  2. Doe alles in een bokaal, sluit hem, draai hem om en laat afkoelen. Bewaar op een koele en donkere plaats. Zorg ervoor dat de teentjes knoflook steeds volledig in olie ondergedompeld zijn.
  3. Je kunt deze teentjes knoflook in plaats van verse look gebruiken om er puree uit te persen: ze zijn gemakkelijker verteerbaar.

Kooktip

Gebruik olijfolie van goede kwaliteit: je kunt ze later ook gebruiken om smaak te geven aan een aardappelpuree, om krieltjes bruin te bakken, gestoomde groenten te besprenkelen …

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 3450; energie (kCal): 839; vetten (g): 91,7; verzadigde vetten (g): 10,9; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 0,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 5495,45
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Sauzen en specerijen
  • Gekonfijte look met olieD