Recept zoekresultatenGekoelde frambozensoufflé
Delhaize logo
  • Gekoelde frambozensouffléD

Gekoelde frambozensoufflé

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

1 op 5
Andere
Overig
Dessert
Gekoelde frambozensouffléD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eiwit
  • 65 g fijne kristalsuiker
  • 150 g frambozen
  • 12,5 cl opklopbare room
  • zout

Begin met koken

  1. Klop het eiwit stevig op met een snuifje zout.
  2. Klop vervolgens ook de ijskoude room stevig op tot slagroom.
  3. Houd 4 frambozen apart en mix de rest met de suiker. Voeg de slagroom toe en daarna, heel voorzichtig, de eiwitten.
  4. Giet het mengsel in siliconen muffinvormpjes. Laat de soufflés 8 uur opstijven in de diepvriezer.
  5. Ontvorm de soufflés op dessertbordjes. Versier met de resterende frambozen.

Kooktip

Bij gebrek aan siliconen vormpjes, gebruik ramequins bekleed met plastic folie.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 936; energie (kCal): 225; vetten (g): 14,5; verzadigde vetten (g): 8,4; koolhydraten (g): 20,1; suikers (g): 19,9; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 209,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Zomer
Dessert
  • Gekoelde frambozensouffléD