Recept zoekresultatenGekneusde ratte-aardappelen met knoflookolie
Delhaize logo
  • Gekneusde ratte-aardappelen met knoflookolieB

Gekneusde ratte-aardappelen met knoflookolie

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Gekneusde ratte-aardappelen met knoflookolieB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg ratte-aardappelen
  • zout
  • 1 dl knoflookolie
  • fleur de sel
  • peper
  • 2 onrijpe, groene tomaten
  • pikante saus (sriracha of sambal oelek)
  • 1 mespunt kaneel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
  • Kruiden | Kaneel | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Reeds in je keuken
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,13 €/kg
    €0,85
  • Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    130 gr
    22,23 €/kg
    €2,89
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 15 min. kooktijd

    1. Kook de ongeschilde aardappelen 5 minuten in gezouten water. Ze moeten nog niet gaar zijn. Doe ze in een gietijzeren kookpot, overgiet royaal met knoflookolie en kruid met fleur de sel en peper uit de molen.
    2. Zet de kookpot op het vuur. Leg een bord dat net in de pot past op de aardappelen en duw erop zodat de aardappelen een beetje gekneusd worden. Laat ze 10 minuten verder garen onder het bord.
    3. Werk de aardappelen af met de pitten van de groene tomaten, een beetje pikante saus en kaneelpoeder.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    • Gekneusde ratte-aardappelen met knoflookolieB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
  • Kruiden | Kaneel | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Reeds in je keuken
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    750 gr
    1,13 €/kg
    €0,85
  • Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    130 gr
    22,23 €/kg
    €2,89