Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGekaramelliseerde uiensoep en boterhammetje met geitenkaas
Delhaize logo
  • Gekaramelliseerde uiensoep en boterhammetje met geitenkaas

Gekaramelliseerde uiensoep en boterhammetje met geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Soepen
Gekaramelliseerde uiensoep en boterhammetje met geitenkaas

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g uien
  • 5 eetlepels olijfolie
  • enkele takjes tijm
  • 1 kruidenboeket
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 eetlepel kandijsuiker
  • 2 dl balsamicoazijn
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 eetlepel bloem
  • 4 broodjes met granen
  • 125 g natuuryoghurt met schapenmelk
  • 125 g verse geitenkaas
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min + 30 min kooktijd

  1. Pel de uien, snijd ze in de helft en daarna in fijne reepjes. Zet een pan met 2 el olijfolie op het vuur en bak 2/3 van de uien glazig. Bestuif met 1 el bloem en zet onder water. Voeg het groentebouillonblokje en het kruidenboeket toe en laat 25 à 30 min pruttelen op een laag vuurtje. Verwijder het kruidenboeketje na de kooktijd en kruid af met peper en zout.
  2. Zet ondertussen nog een pannetje op het vuur en bak de rest van de uienreepjes in 2 el olijfolie. Blus met de balsamicoazijn en doe 2/3 van de pijnboompitten en de suiker erbij. Laat ook zo’n 20 min pruttelen op een zacht vuurtje.
  3. Voor het broodje: lepel de geitenkaas onder de yoghurt. Meng goed door en kruid met peper en zout. Snijd dan de broodjes doormidden, besprenkel met een beetje olijfolie en gril ze krokant in de oven of ‘toaster’. Besmeer de gegrilde broodjes met de versbereide kaas en werk af met de rest van de pijnboompitten.
  4. Verdeel de uiensoep over de kommetjes en lepel er wat gekaramelliseerde ui en pijnboompitten bij. Werk af met enkele takjes verse tijm.

Kooktip

Ui over? Fruit op een laag vuur in een beetje boter. De ui wordt eerst glazig en na een kwartiertje begint-ie langzaam te kleuren en te karamelliseren. Lekker bij een hamburger, hotdog of paté.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Overig
Winter
Soepen
  • Gekaramelliseerde uiensoep en boterhammetje met geitenkaas